Design interior: când vine vorba de stilul clasic, acesta este un stil de amenajare atemporal care emană eleganță și rafinament, fiind adesea ales de proprietarii de locuințe. Cu elemente baroc sau rococo, stilul clasic poate transforma un living obișnuit într-un spațiu sofisticat și elegant în același timp. În acest articol, îți vom prezenta câteva idei și sugestii despre cum să obții o amenajare living de excepție.

În primul rând, hai să vedem cum se deosebește stilul clasic de alte stiluri de design interior.

Stilul clasic are caracteristici distincte care îl fac recunoscut și apreciat pentru eleganța și rafinamentul său. În general, acesta utilizează culori calde și rafinate, cum ar fi auriu, crem, burgundy, albastru marin, dar și nuanțe de maro. Aceste culori creează o atmosferă plină de farmec și eleganță.

Mobilierul clasic este caracterizat de forme și detalii elegante. Astfel, picioarele sculptate, tapițeria din catifea sau broderiile subtile sunt adesea prezente în acest design interior.

Piesele de mobilier sunt, de asemenea, vintage sau reproduceri fidele ale acestora. În același timp, într-un living clasic vei găsi detalii ornamentele, deoarece conferă spațiului un aspect glamour.

Lumina joacă și ea un rol important într-un living clasic. Astfel, dacă alegi să folosești candelabre cu cristale, lampadare cu abajururi din stofă și lămpi de perete, vei adăuga un farmec aparte încăperii.

Iată și alte sugestii de amenajare living în stil clasic:

Cromatica

Paleta de culori este esențială în designul unui living clasic. Optează pentru culori calde și rafinate, cum ar fi auriu, crem, burgundy, albastru marin, și nuanțe de maro. Poți crea, totodată, un contrast vizual frumos prin utilizarea elementelor decorative în nuanțe mai deschise sau mai închise.

Mobilier și texturi

Pentru a obține un aspect autentic, alege canapele, scaune și mese cu forme și detalii elegante. În același timp, optează pentru covoare cu modele clasice, perne decorative, și draperii din mătase sau catifea. Aceste texturi vor completa frumos paleta de culori.

În stilul clasic se pune un accent deosebit pe calitatea materialelor. De obicei, se folosesc materiale naturale precum lemnul masiv, marmura și catifeaua pentru a obține un aspect  autentic.

Obiecte decorative

Tablourile cu rame decorate au sculpturi din marmură sunt alegeri bune. Ai grijă să păstrezi un echilibru în ceea ce privește dimensiunile și poziționarea acestor piese.

Simplitate și eleganță

Evită supraîncărcarea spațiului cu prea multe piese de mobilier sau decorațiuni. Fiecare element trebuie să aibă un rol bine definit și să contribuie la armonia generală a camerei. În același timp, expunerea unor fotografii de familie în rame elegante sau a unor obiecte cu valoare sentimentală vor adăuga unicitate spațiului și-ți vor completa confortul și starea de bine.

Așadar, deși este ușor ornamental, stilul clasic păstrează simplitatea și ordinea în amenajarea interioară. Astfel, fiecare element are un rol bine definit și contribuie la armonia generală a spațiului.

Simetrie și echilibru

Stilul clasic pune accent pe simetrie în așezarea pieselor de mobilier și a decorațiunilor. Astfel se creează  o estetică echilibrată și ordonată.

Amenajarea unui living clasic poate transforma orice spațiu într-un refugiu al eleganței și rafinamentului. Astfel, culorile atent alese, mobilierul de calitate, detaliile arhitecturale, și elementele decorative sunt toate aspecte importante în obținerea unui design interior clasic. Cu aceste sfaturi și idei, poți crea un living care te va înconjura cu farmecul și confortul unei epoci trecute, dar niciodată demodate.

Și dacă nu mai ai răbdare și îți dorești acest living clasic, extrem de rafinat și frumos, cât ai bate din palme, studioul de design interior Kamera este soluția. Acesta îți poate amenaja casa de vis, cameră cu cameră, la prețuri accesibile. Totodată, vei fi permanent alături de echipa de specialiști; astfel te vei asigura că proiectul se va derula  exact cum ți-ai dorit.