Amenajare apartament: stilul hygge provine din cultura daneză și pune accent pe confort, materiale naturale și design minimalist. În acest articol ți-am pregătit o serie de informații despre cum să-ți amenajezi casa în stil hygge și cum să îmbini piesele de mobilier astfel încât să obții o amenajare apartament frumoasă în care să te simți bine și care să îți ofere în același timp un spațiu generos, cu funcționalitate maximă.

Mai întâi, pentru a integra hygge în designul interior al casei tale, te sfătuim să foloseșți culori neutre, lumină naturală și obiecte care inspiră o atmosferă relaxată. De asemenea, pentru a crea și mai mult confort, folosește textile moi, lumini calde și plante de dimensiuni mari. Astfel vei obține un spațiu natural, primitor și familiar.

Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când amenajezi casa în stil hygge este evitarea excesului de orice. Prin urmare, evită excesul de tehnologie și optează pentru un mobilier confortabil. În esență, hygge înseamnă să te bucuri de momentele simple și să creezi un spațiu personal plin de căldură și relaxare.

Cum am specificat anterior, natura joacă un rol esențial în stilul hygge. De aceea, adăugarea plantelor va aduce un element natural și proaspăt într-o astfel de amenajare apartament. În același timp, dacă vei opta pentru piese de mobilier simple, fără ornamente sau culori puternice, și mai ales realizate din materiale naturale, toate acestea vor completa frumos acest design interior specific stilului hygge.

Pe de altă parte, dacă vei adăuga și câteva elemente vintage sau handmade, acestea vor completa frumos aspectul interior al casei.

În ceea ce privește sistemul de iluminat, într-un decor hygge, lumina naturală este prioritară. Așadar, alege ferestre de dimensiuni mari pentru a permite luminii să pătrundă în mod generos. În plus, poți opta pentru amenajarea unor zone de lectură în care să așezi o canapea de dimensiuni mici sau câteva scaune confortabile pentru a încuraja momentele tale de relaxare.

Stilul hygge înseamnă, totodată, minimalism, adică evitarea aglomerării spațiului cu obiecte inutile. Acest stil înseamnă până la urmă crearea unui mediu în care să te simți binevenit și liniștit, în care să te poți bucura de micile plăceri ale vieții, în care tehnologia nu este prioritară.

Mai jos ți-am pregătit câteva exemple despre cum să amenajezi diferite spații din casă în stil hygge.

Living cochet

Alege culori de alb, gri deschis și nuanțe pastelate. Optează pentru piese de mobilier simple, cu canapele și fotolii confortabile. Pentru o atmosferă specială , alege veioze de podea cu lumină caldă. În ceea ce privește plantele, alege ghivece realizate din materiale precum ceramică sau ratan.

Bucătărie prietenoasă

Alege culori calde, precum tonuri de bej. Optează pentru blaturi de bucătărie din lemn și accesorii din ceramică handmade. În stilul hygge predomină materialele precum metalul și sticla, însă lemnul este elementul cheie, indiferent dacă vorbim despre mobilier, decorațiuni, corpuri de iluminat sau chiar pereți.

O altă opțiune potrivită acestui stil sunt rafturile deschise cu cărți de bucate și obiecte decorative simple. De asemenea, poți opta pentru căni și veselă rustică sau tăvi din lemn pentru servirea micului dejun.

Dormitor confortabil

Alege o paletă de culori în tonuri de albastru, gri și alb.

Lenjeriile de pat trebuie să fie din materiale naturale, cum ar fi bumbac sau in.

De asemenea, poți opta pentru lampadare sau veioze cu lumină caldă, pentru a crea o atmosferă relaxantă înainte de culcare. Alege perdele subțiri pentru a lăsa lumina să pătrundă natural dimineața. Toate aceste elemente hygge trebuie să fie frumos îmbinate astfel încât să creeze un spațiu interior confortabil, plin de căldură și liniște.

În final, când vine vorba de o amenajare apartament în stil hygge, trebuie să știi că înainte de toate acest design interior se distinge prin atmosfera odihnitoare pe care o oferă.