Design interor: când vine vorba de integrarea unei mese de dining într-o cameră, scaunele sunt la fel de importante ca și masa în sine. Acestea, nu doar că trebuie să fie confortabile, pentru a te bucura de mese lungi și relaxante cu familia și prietenii, dar trebuie să se potrivească și cu designul camerei în ansamblul ei.

Așadar, înainte de a alege un set de scaune pentru dining, trebuie să iei în considerare stilul de amenajare al camerei, deoarece aceste scaune trebuie să adauge o estetică frumoasă spațiului, și nu să facă notă discordantă. Prin urmare, dacă ai o masă de dining rustică, scaunele cu spătarul drept și cu finisaje naturale sunt o alegere potrivită. În schimb, dacă masa de dining este una modernă, scaunele cu un design simplu sunt o alegere inspirată.

Un alt aspect de care să ții cont este dimensiunea scaunelor. Acestea trebuie să fie proporționale cu dimensiunea mesei, deoarece scaunele prea mari vor ocupa mult spațiu, în timp ce scaunele prea mici vor face ca masa să pară disproporționată. Totodată, trebuie să ai în vedere faptul că sunt necesari cel puțin 30-35 de centimetri între scaune pentru a avea suficient spațiu de a te mișca și de a te așeza.

În același timp, scaunele de dining trebuie să fie și confortabile, deoarece sunt folosite pentru perioade  mai lungi. Așadar, verifică dacă au o formă ergonomică, un șezut confortabil sau dacă spătarul este  suficient de înalt și robust pentru a susține spatele.

O altă caracteristică de care să ții cont când alegi scaunele pentru o masă de dining este materialul din care sunt realizate acestea. Scaunele din lemn sau răchită oferă un aspect cald și natural, în timp ce scaunele tapițate au un nivel mai ridicat de confort. Așadar, alege materiale care se potrivesc cu  preferințele tale personale, dar ține cont și de confortul oaspeților.

În ceea ce privește calitatea, este important să investești într-un set de scaune de calitate, deoarece scaunele din materiale inferioare se deteriorează rapid și vor necesita înlocuirea lor în scurt timp.

Tendințe scaune pentru dining în 2023

În 2023, există câteva tendințe cel puțin interesante în ceea ce privește scaunele pentru masa de dining. Iată care sunt accentele acestui an:

Textură naturală

În timp ce scaunele din piele sintetică sau alte materiale moderne sunt în continuare populare,  observăm o creștere a preferințelor pentru scaunele cu textură naturală. Acestea pot fi din lemn, răchită sau alte materiale organice, deoarece oferă o senzație de căldură și confort în orice încăpere.

Culori puternice

2023 aduce culori puternice, cum ar fi negrul, albastrul închis și verdele smarald. Aceste culori adaugă personalitate  și impact vizual mesei de dining.

Forme organice

După mulți ani în care au fost populare scaunele cu forme drepte și linii clare, formele organice și fluide sunt folosite de tot mai mulți specialiști în design interior. Acest lucru poate fi realizat prin curbe subtile ale spătarului și ale șezutului sau prin folosirea de materiale care permit forme neconvenționale.

Mixuri de stiluri

În loc să opteze pentru un set uniform de scaune, mulți designeri aleg să combine stiluri și culori diferite. Aceasta este o modalitate inedită de a crea un aspect eclectic și modern.

Scaune personalizate

O altă tendință a anului 2023 este aceea de a personaliza scaunele de dining. Acest lucru poate fi realizat prin alegerea unor modele de țesături sau prin adăugarea unor detalii personalizate, cum ar fi inițiale sau alte simboluri specifice.

În concluzie, indiferent de preferințele tale în ceea ce privește designul interior, există o mare varietate de scaune pentru masa de dining, de diferite mărimi, texturi și culori, astfel încât să te bucuri de o cameră frumoasă și primitoare în care invitații tăi să se simtă ca la ei acasă.