În general, un hol mic este foarte incomod, aproape inutil, dacă este aglomerat cu prea multe obiecte sau mobilier. De asemenea, un hol mic poate fi neplăcut dacă nu este luminat corespunzător, ceea ce poate face ca spațiul să pară și mai închis.

Cu toate acestea, există câteva schimbări pe care le poți face pentru a avea un hol confortabil și plăcut. De exemplu, poți alege piese de mobilier care să nu ocupe prea mult spațiu, cum ar fi un cuier de perete. În același timp,  poți opta pentru oglinzi mari, care fac ca spațiul să pară mai mare și mai deschis. În altă ordine de idei, curățarea și organizarea holului fac diferența între un spațiu inutil și unul extrem de folositor și frumos din punct de vedere vizual.

În acest articol îți vom oferi câteva sugestii de amenajare hol, astfel încât să nu mai reprezinte doar un spațiu în plus, ci unul util și frumos.

Iată cum să amenajezi holul unui apartament în funcție de spațiul disponibil și de cele mai populare stiluril de design interior:

Măsoară spațiul

Primul pas este să măsori dimensiunile holului pentru a ști  cât spațiu ai la dispoziție. În funcție de aceste măsurători, poți decide asupra pieselor de mobilier și a altor elemente de design.

Creează o zonă de depozitare

Un hol poate deveni rapid dezordonat, așa că este indicat să creezi o zonă de depozitare, pentru a păstra toate obiectele importante bine organizate. Dacă spațiul permite, un dulap sau o comodă cu sertare este o opțiune excelentă.

Adaugă un covor

Un covor pe hol poate fi un element de confort și de căldură, însă dimensiunea covorului  trebuie să fie proporțională cu dimensiunea holului. Alege unul colorat pentru a obține o pată de culoare.

Utilizează peretele pentru a obține mai mult spațiu suplimentar

Dacă spațiul este limitat, poți folosi peretele pentru a crea spațiu în plus de depozitare. Rafturile de perete și cârligele sunt o alegere excelentă. Cârligele pot fi folosite pentru a atârna geci, pălării și alte elemente, iar rafturile se pot folosi pentru a depozita încălțămintea.

Folosește oglinzi

Oglinzile fac holul să pară mai mare decât este în realitate și adaugă, totodată, luminozitate. De asemenea, oglinzile mari pot fi așezate pe peretele opus ușii de intrare pentru a crea  impresie de spațiu .

Alege culori și accesorii potrivite

Alege  culori care se potrivesc cu restul casei și adaugă accesorii. cum ar fi tablourile, dar și plante mici.

Păstrează holul simplu

Un hol aglomerat poate face ca întreaga casă să pară dezorganizată. De aceea, alege un design simplu și ordonat pentru a crea o atmosferă plăcută și confortabilă.

Designuri de interior frumoase și la modă

În funcție de preferințe, poți lua în considerare diferite stiluri de amenajare hol pentru a adăuga un element nou și original camerei.

Astfel, stilul minimalist este cel mai potrivit pentru un hol mic de apartament. Acest stil este cunoscut pentru utilizarea spațiului în mod eficient și pentru eliminarea lucrurilor inutile. În plus, minimalismul accentuează curățenia și ordinea, ceea ce este important într-un hol mic, unde spațiul este limitat.

Un alt stil potrivit pentru amenajarea unui hol îngust, pe lângă cel minimalist, este stilul scandinav. Acest stil se bazează pe utilizarea culorilor luminoase, a lemnului natural și a unor piese de mobilier simple, dar în același timp elegante. Așadar, stilul scandinav este o alegere ideală pentru amenajarea unui hol de apartament, deoarece creează o atmosferă plăcută și primitoare.

În plus, este important să gândești amenajarea holului ca o continuare a designului general al casei, astfel încât să fie armonios și confortabil pentru toți membrii familiei.