Amenajare baie: oglinda este un element esențial când vine vorba de stiluri de amenajare elegante și modern; minimaliste sau mai sofisticate. Prin urmare, o oglindă frumoasă poate deveni rapid elementul central din baie când vine vorba de alegerea stilului de amenajare.

Pe de altă parte, oglinda trebuie să fie atent aleasă, deoarece trebuie să ofere în primul rând o bună utilitate în spațiul din baie. În același timp, oglinda, prin formă și dimensiuni, poate înfrumuseța baia sau, dimpotrivă, o poate urâți.

Astfel, aceasta poate crea un aspect elegant și rafinat în camera de baie sau, dacă sunteți mai conservatori, poate adăuga un touch „vintage”, în funcție de preferințele personale ale fiecăruia dintre voi.

În același timp, oglinda este primul lucru pe care îl folosim dimineața, când ne pregătim de plecare. De aceea, trebuie să fie poziționată într-un loc accesibil și bine luminat. 

Mai jos vă oferim câteva informații și sugestii despre  aspectele pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când alegeți oglinda pentru baie. 

Baie de dimensiuni mici

Într-o baie mică, o oglindă cu ramă subțire sau una fără ramă va crea senzația de spațiu mare și deschis. Așadar, evitați oglinzile cu rame groase, deoarece fac baia să pară și mai mică. Pe de altă parte, o oglindă de dimensiuni mari va reflecta mai multă lumină și va face baia să pară mai mare. Dacă spațiul permite, alegeți o oglindă care să acopere o  parte a peretelui de deasupra chiuvetei sau blatului.

Totodată, o oglindă cu sursă de lumină încorporată va adăuga strălucire și funcționalitate unei băi mici. Astfel se va elimina necesitatea unor surse de lumină suplimentare care vor ocupa și mai mult spațiu.

Baie de dimensiuni medii

În băile de dimensiuni medii, aveți mai multă libertate în ceea ce privește alegerea oglinzii. Prin urmare, puteți opta pentru oglinzi cu forme și stiluri variate, pentru a se potrivi cu designul general al băii.

Baie de dimensiuni mari

În băile mari, puteți opta pentru oglinzi duble sau chiar mai multe oglinzi pentru  a crea un impact vizual interesant sau pentru a împărți cât mai bine spațiul. Acest lucru este mai potrivit în băile cu mai multe chiuvete sau care dispun de zone funcționale diferite.

Însă, nu uitați că, având un spațiu mai mare în baie, este posibil să aveți nevoie de și de lumină suplimentară. Așadar, asigurați-vă că vizibilitatea este adecvată în jurul oglinzii. Pentru acest lucru, luați în considerare montarea unor aplice sau lămpi în jurul oglinzii. Acestea vor completa foarte frumos aspectul general al camerei.

În altă ordine de idei, oglinda este un element decorativ în sine. Astfel, dacă alegeți  oglinzi cu cadre elaborate sau forme neobișnuite, veți  adăuga un plus de stil și eleganță băii.

Baie cu spațiu limitat pentru oglinzi

Dacă spațiul pentru oglinzi este limitat, puteți opta pentru oglinzi cu depozitare încorporată, precum dulapuri sau rafturi.  Veți economisi astfel spațiu pentru obiectele de îngrijire personală.

De asemenea, când vine vorba de o amenajare baie modernă, puteți opta pentru o oglindă care îndeplinește mai multe funcții, cum ar fi cea cu lumină încorporată și suport pentru prosoape sau obiecte mici. Indiferent de dimensiunea băii, luați în considerare achiziționarea unei oglinzi pivotante sau a uneia cu înclinare. Acestea vă permit să ajustați unghiul și înălțimea.

În încheiere, înainte de a achiziționa o oglindă pentru baie, măsurați cu atenție spațiul disponibil și luați în considerare designul general al băii. O oglindă bine aleasă nu numai că va îndeplini funcționalitatea, ci va contribui și la estetica generală a spațiului. Astfel veți obține o amenajare baie modernă  care  vă oferă tot confortul de care aveți nevoie.