Așa nu! Acordă multă atenției amenajării interioare atunci când te muți într-o casă nouă sau când te decizi să renovezi casa pe care o ai.

Echilibrul casei tale este cel mai important, deoarece acolo petreci foarte mult timp, acolo este locul tău de a te retrage pentru a-ți încărca bateriile și pentru a petrece timp de calitate fie singur, fie alături de familie. Așadar, este neapărată nevoie de foarte multă atenție pentru a fi sigur că totul este amenajat așa cum trebuie. Casa noastră trebuie să fie despre noi, despre armonie, liniște, odihnă, într-un cuvânt: CĂMIN. Bineînțeles că un cămin necesită multă muncă pentru a arăta potrivit. Este recomandat, dacă dispui de resursele financiare, să colaborezi cu un designer de interior care este specializat pe partea aceasta de amenajare, căci el va știi exact cum să amenajezi locuința ta în funcție de spațiu, culori, stil. Dacă totuși nu dorești să apelezi la un designer de interior, va trebui ca tu să petreci marea majoritate a timpului pentru amenajare.

Iată 3 dintre cele mai frecvente greșeli atunci când vine vorba de amenajarea interioară:

  1. Prea multe decorațiuni

O casă nu arată foarte bine atunci când este prea goală, dar cu siguranță arată și mai rău atunci când este prea încărcată de obiecte decorative, cum ar fi bibelouri, figurine, tablouri și așa mai departe.  Încearcă să te limitezi la cele care îți plac cel mai mult, care te reprezintă și care se potrivesc cu casa ta. Este foarte obositor ca într-o încăpere să ai o aglomerare de decorațiuni, atât pentru tine, cât și pentru persoanele care te vizitează.

  1. Planificarea greșită a spațiului

Poate că unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când amenajezi este spațiul pe care îl ai la dispoziție. Odată umplut prea mult, casa va părea mult, mult mai mică și mai dezorganizată. Ai în vedere ca piesele de mobilier pe care le alegi să fie potrivite spațiului din încăperea respectivă, căci altfel riști să nu mai ai loc nici să te deplasezi prin casă! Este mult mai bine ca atunci când ai un spațiu mic să mergi către stilul minimalist, care este unul foarte practic, decât să alegi piese de mobilier foarte mari, cum ar fi o masă de 8 persoane sau un birou din lemn masiv. Sigur vrei ca locuința ta să arate aerisită, încăpătoare și frumos pusă la punct. Ei bine, pentru asta este nevoie de piese de mobilier practice, care să aibă chiar dublă utilitate. Nu te speria, dacă nu ai în casă obiecte vintage, de dimensiuni mari, asta nu înseamnă că apartamentul sau casa ta vor arăta rău! Dimpotrivă, pot arăta la fel de bine!

  1. Lumina scăzută din casă

Pentru a avea o luminozitate potrivită în casă trebuie să ții cont de mai multe aspecte, cum ar fi culorile din casă, sau numărul de obiecte de iluminat din casă. Cu atât mai mult, dacă ferestrele casei tale sunt mici, atunci lumina naturală nu va reuși să intre atât de mult precum ți-ai dori. Încearcă să alegi culori deschise în casă pentru a părea mai luminoasă, altfel nu va mai arăta la fel de bine, la fel de primitoare. Pe lângă lumina pe care o ai pe tavan, poți opta și pentru alte surse de lumină puse în cameră, cum ar fi veioze sau lampadare. Lumina contribuie foarte mult la aspectul unei case, așa că nu o neglija!

Cu toții vrem ca locuința noastră să fie perfectă, însă orice lucru bun necesită timp. Dacă începi acest proces al amenajării trebuie să știi de la început că va trebui să fii foarte atent la orice alegere pe care o faci, mai ales pentru că nu ne amenajăm casa zi de zi. Alege variantele practice și benefice pentru tine!