Amenajare bucătărie: Mobilierul de bucătărie industrial are un farmec aparte. Acesta poate transforma complet aspectul și funcționalitatea spațiului din bucătărie datorită aspectului inedit. În acest ghid complet de amenajare interioară, îți vom prezenta toate aspectele importante legate de mobilierul de bucătărie industrial, de la design și materiale până la moduri creative de a-l integra în decorul casei tale. Astfel te vei putea bucura de o cameră frumos amenajată, dar mai ales funcțională 100%. Iată ce trebuie să știi:

  1. Designul mobilierului de bucătărie industrial

Mobilierul de bucătărie industrial se remarcă prin aspectul său robust, asemănător celor din fabrici și spații industriale. O caracteristică definitorie a acestui tip de amenajare interioară este utilizarea metalelor precum oțelul inoxidabil, fierul forjat sau aluminiul. Aceste materiale conferă un aspect industrial și durabilitate. În același timp, elementele neterminate, cum ar fi suduri aparente și suprafețe neșlefuite, sunt adesea lăsate la vedere pentru a păstra aspectul industrial autentic.

În stilul industrial alegerea scaunelor și meselor potrivite este esențială pentru crearea unui astfel de design interior. Într-o astfel de amenajare materialele brute sunt o alegere excelentă. Așadar, optează pentru mese din lemn masiv cu blaturi groase și picioare din metal. Acest aspect va crea un contrast frumos între elementele naturale și cele industriale. Totodată, scaunele de tip taburet sunt potrivite pentru stilul industrial. Alege modele cu șezut din piele, stofă sau metal, și picioare solide din metal. În același timp, elementele de design precum șuruburi vizibile vor adaugă un farmec industrial aparte.

Dacă vorbim despre mese, o masă de mari dimensiuni, cu blat solid, ar putea fi punctul central al bucătăriei tale industriale. Ca să obții acest lucru, alege un blat de lemn masiv pentru aspectul său autentic. În ceea ce privește culorile pieselor de mobilier, sunt predominante nuanțele de gri, negrul și tonurile metalizate, dar se pot adăuga și accente de culoare pentru a aduce puțină vitalitate în această amenajare bucătărie.

  1. Materiale folosite

Un aspect important al mobilierului de bucătărie industrial este durabilitatea acestuia. Mobilierul trebuie să reziste la uzură constantă și să fie ușor de curățat. Astffel, materialele cele mai des utilizate sunt oțelul inoxidabil, deoarece este rezistent la coroziune și are un aspect industrial autentic.

Un alt material folosit într-o amenajare bucătărie în stil industrial este betonul aparent. Astfel, blaturile de bucătărie din beton aparent odată folosite se vor integra perfect în designul industrial. Lemnul masiv este și el adesea folosit pentru blaturile de lucru și pentru piese de mobilier deoarece oferă căldură și textură în contrast cu metalele reci.

  1. Stocare inteligentă și funcționalitate

Pentru o bucătărie industrială bine organizată, este important să investești și în sisteme de stocare inteligente. Iată câteva idei:

  • rafturi deschise: acestea sunt ideale pentru expunerea obiectelor de bucătărie și pentru a crea un aspect industrial autentic.
  • sertare și dulapuri încorporate: vei obține suficient spațiu de stocare pentru veselă, ustensile și alte obiecte.
  1. Decor și accesorii

O amenajare în stil industrial înseamnă, de asemenea, și alegerea atentă a decorului și a accesoriilor. Astfel, dacă alegi să folosești elemente decorative precum vase de sticlă și recipiente din metal , vei obține un aspect industrial subtil.

Nu uita să adaugi câteva elemente decorative din lemn pentru a crea un echilibru între aspectul industrial și căldura naturală a lemnului.

În concluzie, o amenajare bucătărie în stil industrial va transforma complet aspectul casei tale și va crea un spațiu interior frumos și util totodată. Așadar, asigură-te că ai în vedere toate  aceste idei și recomandări de amenajare interioară a bucătăriei pentru a obține un rezultat spectaculos. În final, cu atenție la detalii și materialele potrivite, vei avea  o bucătărie industrială de care te vei bucura mult timp.