Design interior: amenajarea unei camere poate fi o sarcină dificilă, dar cu puțină planificare și creativitate, și cu ajutor din partea unui designer de interior, poți crea un spațiu de birou care să te inspire și să te ajute să fii mai productiv.

Iată câteva sfaturi pentru amenajarea unui astfel de spațiu de lucru:

Alege o cameră luminată și aerisită

Lumina naturală face minuni pentru starea de spirit și va îmbunătăți, totodată, productivitatea într-o zi de lucru. Astfel, dacă ai o fereastră, asigură-te că poți regla lumina cu ajutorul unor perdele sau jaluzele.

Alege piese de mobilier potrivite

O masă cu o înălțime adecvată te va ajuta să lucrezi într-o  poziție corectă și să previi durerile de spate sau de gât. Aceasta trebuie să se potrivească cu dimensiunea camerei de lucru. În același timp, investește și într-un scaun ergonomic pentru a te asigura că stai într-o poziție confortabilă pe tot parcursul zilei. De asemenea, biroul trebuie sa aibă  suficient spațiu de depozitare pentru documente, dar și pentru picioare, deoarece o poziție incomodă îți poate afecta modul de lucru și starea generală.

Creează un spațiu de lucru organizat

O masă ordonată și sertare bine organizate te vor ajuta să găsești ușor ceea ce ai nevoie. Prin urmare, folosește recipiente pentru stilouri, pixuri și alte obiecte de birou și asigură-te că ai suficient spațiu pentru toate acestea și că le poți accesa rapid oricând ai nevoie.

Personalizează-ți spațiul

Adaugă elemente decorative care îți plac și care îți aduc aminte de lucrurile care te inspiră și te motivează. Astfel, poți integra în decor fotografii, citate motivaționale sau alte obiecte care te fac să te simți bine. Totodată, amenajează o zonă de relaxare prin integrarea în decorul camerei a unei canapele sau a unui fotoliu confortabil, într-un colț al acesteia, pentru a te relaxa sau pentru a citi în pauzele dintre sarcini. Alege o culoare frumoasă pentru piesele de mobilier, care să-ți ofere o stare de bine. Poți opta pentru o nuanță tare, care să delimiteze zona de relaxare de cea de lucru.

Alege o sursă de lumină adecvată pentru un birou

Alege un loc în care să ai o sursă naturală de lumină sau, dacă nu este posibil, adaugă o lampă de birou cu lumină albă.

Așadar, pentru biroul de acasă, este recomandat să folosești o lumină albă sau lumină naturală, deoarece acestea oferă o acuitate vizuală mai bună și nu obosesc ochii la fel de mult ca alte tipuri de lumină. Totodată, este important să alegi o sursă de lumină care nu este prea strălucitoare sau prea slabă, deoarece poate afecta negativ vederea sau poate face dificilă concentrarea. În plus, ar trebui să fie o lumină reglabilă, astfel încât să poți ajusta luminozitatea în funcție de nevoile tale și de perioada din zi.

Optează pentru o cromatică potrivită pentru birou

Alege culori neutre pentru pereți, cum ar fi albastru sau verde în nuanțe deschise. Aceste culori sunt cunoscute pentru efectul lor calmant, astfel te vor ajuta să reduci stresul specific unui program de lucru.

În concluzie, amenajarea biroului de acasă nu este neapărat o sarcină dificilă, dacă vei ține cont de sugestiile de mai sus. Astfel, veți obține un spațiu de lucru care să te inspire și să te ajute să fii mai productiv. Dar dacă totuși  nu poți realiza de unul singur un design interior frumos, un specialist în amenajări interioare este răspunsul nevoilor tale. Acesta îți va fi de mare ajutor, deoarece te va ajuta să alegi fiecare element de decor pentru a obține, cât ai bate din palme, biroul mult visat și confortul unei zile UȘOARE de lucru.