Design interior: atunci când vine vorba de amenajarea băii și a bucătăriei, gresia clasică a fost mult timp o alegere populară pentru suprafețele din aceste spații din casă. Cu toate acestea, în ultimii ani, designul interior a evoluat și o multitudine de alternative foarte creative în ceea ce privește acest design interior au devenit disponibile. În acest articol îți propunem să explorăm împreună câteva opțiuni interesante de amenajare care vor da un aspect nou și revigorant băii și bucătăriei, depășind astfel limitele gresiei tradiționale.

Iată ce opțiuni inedite ai la dispoziție dacă vrei ceva mai mult când vine vorba de design interior în camerele de baie și bucătărie:

Plăci din marmură sau granit

Marmura și granitul sunt opțiuni de lux, cunoscute pentru frumusețea și durabilitatea lor. Aceste plăci vor adăuga eleganță și personalitate în spațiile băii și bucătăriei, în timp ce se bucură și de o mare rezistență la uzură și abraziune. Totodată, cu o gamă variată de culori și modele, marmura și granitul oferă posibilități nelimitate pentru orice design interior.

Piatră naturală

Piatra naturală, cum ar fi ardezia, travertinul sau gresia arată spectaculos și va oferi un farmec rustic dacă alegi să o folosești. Un alt avantaj al acestui material este acela că fiecare tip de piatră are propriile sale caracteristici și texturi, ceea ce permite crearea unui design personalizat. Totuși, este important de menționat faptul că piatra naturală necesită întreținere periodică pentru a se menține în condiții optime.

Pardoseală din lemn

Dacă doriți să adăugați o notă călduroasă și confortabilă în bucătărie sau baie, podeaua din lemn este o alegere excelentă.

Cu toate acestea, trebuie să știți că pardoseala din lemn necesită o întreținere corespunzătoare pentru a fi protejată de scurgeri repetate sau stropi de apă. Însă, există o serie de variante speciale de parchet rezistente la umiditate și umezeală, foarte potrivite pentru baie. Alegeți lemn de stejar, cireș sau bambus deoarece sunt cunoscute pentru durabilitatea lor.

Lemnul va da un aer natural și plăcut, iar stilurile care se potrivesc cel mai bine sunt cel rustic și cel modern. Mai mult, dacă este tratată și întreținută corespunzător, pardoseala din lemn nu va necesita reparații pentru un timp îndelungat.

Gresie porțelanată

O alternativă modernă la gresia tradițională este gresia porțelanată. Două dintre multele avantaje pe care le oferă sunt versatilitate și durabilitate. Acest tip de gresie este disponibil într-o gamă largă de culori, modele și finisaje, ea putând foarte ușor să imite aspectul marmurei, al lemnului sau al pietrei naturale. Gresia porțelanată este astfel o opțiune excelentă pentru acele bucătării și băi cu trafic intens datorită rezistenței ridicate la uzură și abraziune.

Plăci din sticlă

Plăcile din sticlă oferă un aspect deosebit  în orice baie sau bucătărie. Acestea dau un aer modern indiferent unde alegeți să le folosiți, birou sau locuință – baie sau bucătărie. Totodată, datorită faptului că pot fi achiziționate într-o gamă variată de culori și modele, acestea vor crea un efect interesant de transparență și strălucire.

În același timp, este important de menționat faptul că plăcile din sticlă necesită instalare corespunzătoare și întreținere adecvată pentru a evita fisurilesauzgârieturile ce pot apărea după o perioadă mai lungă de utilizare.

În concluzie, opțiunile alternative la gresia tradițională pentru băi și bucătării sunt din ce în ce mai diverse și  mai creative. De la marmură și granit până la piatră naturală, lemn, gresie porțelanată sau plăci din sticlă, fiecare variantă aduce cu sine o notă distinctă de frumusețe și caracter. Însă, înainte de a face o alegere, este important să țineți cont de stilul dorit, necesitățile funcționale și bugetul disponibil. Cu toate acestea, indiferent de opțiunea aleasă, îndrăzniți să explorați și să vă exprimați creativitatea pentru a transforma baia și bucătăria în spații impresionante și unice.