Design interior: lambriurile sunt elemente decorative cu care se acoperă pereții sau alte suprafețe din interiorul casei. Acestea sunt panouri de lemn, plastic, MDF sau alte materiale similar, des folosite de proprietarii de case sau de spații comerciale. Ele adaugă un aspect deosebit camerei în care sunt montate, transformând astfel un spațiu obișnuit într-unul elegant și plin de stil.

Iată mai multe detalii despre tipurile de lambriuri disponibile și tendințele actuale în ceea ce privește stilurile de amenajare în care le poți integra:

Lambriuri de lemn: sunt cel mai des folosite. Acestea pot fi fabricate din diferite materiale, cum ar fi stejar, pin, cedru sau molid. Lambriurile de lemn au un aspect natural și cald și oferă un farmec aparte, specific stilului rustic, în interiorul unei case.

Lambriuri din MDF: pot fi finisate cu diverse texturi și culori, permițând astfel o flexibilitate mare într-un design interior. Un alt avantaj al acestui tip de lambriu este acela că este mai ușor de întreținut decât lemnul.

Lambriuri din plastic: sunt adesea folosite în zone umede, precum băi sau bucătării, deoarece sunt rezistente la umiditate. Sunt disponibile într-o varietate de culori și modele și pot să imite aspectul altor materiale, precum lemn sau piatră.

Tendințe lambriuri

Lambriuri în culori neutre: lambriurile în nuanțe de alb, gri sau beige sunt în trend. Aceste culori deschise oferă mai multă lumină.

Lambriuri moderne și minimaliste: designul simplu este preferat în zilele noastre. Astfel, lambriurile ce au un aspect modern și minimalist se potrivesc cel mai bine în casele contemporane.

Lambriuri cu model: lambriurile cu modele, precum cele în dungi orizontale sau verticale, dar si cele geometrice adaugă un element vizual original în interiorul camerei in care alegi să le folosești.

În ceea ce privește camera în care pot fi integrate, lambriurile sunt potrivite pentru o varietate de tipuri de spații și dimensiuni, ele fiind alese în funcție de stilul și scopul fiecărei încăperi. Iată în ce camere se potrivesc lambriurile:

Living

Lambriurile de lemn sau MDF cu finisaje naturale creează un aspect rustic. Spre exemplu, pentru camerele de zi mici, lambriurile pot fi montate pe o parte a peretelui pentru a adăuga textură, în timp ce în camerele mai mari se pot folosi pe întreaga suprafață a peretelui pentru a crea un impact vizual puternic.

Dormitor

Lambriurile în culori deschise sau pastelate adaugă o senzație în plus de relaxare. Le poți folosi pe unul sau mai mulți pereți, în funcție de preferințe.

Bucătărie

Lambriurile din MDF sunt rezistente la apă sunt ideale pentru a proteja pereții. Acestea pot fi utilizate pentru a acoperi parțial sau complet pereții, în special în bucătăriile de dimensiuni mici sau medii.

Baie

Lambriurile rezistente la apă, precum cele din PVC, sunt potrivite pentru băi. Totodată, în băile de dimensiuni mai mici, acestea vor crea un aspect curat.

Hol

În spațiile înguste sau lungi, lambriurile pot fi montate pe o parte a peretelui pentru a defini spațiul.

Spații comerciale

Lambriurile sunt utilizate și în spații comerciale pentru a defini zona de primire sau pentru a atrage atenția asupra anumitor produse sau servicii.

În final, în funcție de dimensiunile și destinația camerei, lambriurile pot fi astfel adaptate pentru a se potrivi cu orice design interior și stil de amenajare.

În concluzie, lambriurile reprezintă o modalitate excelentă de a obține un design interior frumos în orice cameră. Pe de altă parte, tendințele actuale se îndreaptă spre simplitate, dar în același timp vă oferă și posibilitatea de a vă exprima personalitatea în interiorul locuinței. Astfel, cu opțiuni variate în ceea ce privește materialele, culorile și modelele, lambriurile sunt un element vizual versatil ce va transforma îndată orice loc din casă într-un spațiu elegant și practic.