Design interior: în multe case, spațiul pentru servit masa este de multe ori neglijat deoarece este folosit doar pentru acest scop și cam atât. Acest lucru se întâmplă deoarece lipsa spațiului nu permite amenajarea unei întregi camere pentru servirea mesei. În acest caz zona de dining este amenajată într-o altă cameră, cum este bucătăria sau livingul. În general, în astfel de situații, piesele de mobilier principale se rezumă la masă și scaune. Însă, dacă îți dorești totuși un design interior frumos și coerent în întreaga casă, trebuie să ai în vedere și  acest spațiu folosit zilnic.

Prin urmare, această zonă de dining este esențială pentru a crea un spațiu confortabil, funcțional și plin de stil în locuința ta.

De aceea, dacă ești în căutarea unor idei noi pentru a transforma zona de dining într-un spațiu modern, nu trebuie decât să urmezi pașii de mai jos, esențiali pentru a obține un design contemporan de invidiat.

Planificarea și alegerea stilului de amenajare

Înainte de a începe amenajarea propriu-zisă a camerei de dining, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte, cum ar fi designul interior, spațiul disponibil, necesitățile, dar mai ales preferințele personale. Astfel vei reuși să obții un spațiu armonios și plăcut în care să te simți bine în fiecare dimineață când servești cafeaua sau ori de câte ori ai musafiri.

Primul pas esențial este planificarea. Decide ce dorești să obții prin  amenajarea zonei de dining. Stabilește ce stil de amenajare se potrivește. Spre exemplu, cel minimalist este potrivit pentru casele mici deoarece pune accent pe utilitate și mai puțin pe decorațiuni. Acest lucru nu înseamnă că este un stil plictisitor; dimpotrivă, în acest design de interior fiecare element este ales cu grijă pentru a crea eleganță și confort.

Alegerea mobilierului potrivit

Investește într-un mobilier modern de dining, cum ar fi mese simple și scaune ergonomice. În același timp, optează pentru materiale precum lemn, metal sau sticlă. Astfel vei obține un aspect contemporan și modern.

Culori neutre și accente vizuale

Culorile neutre, cum sunt alb, gri sau negru, sunt baza unui design interior contemporan. În completarea acestuia, poți adăuga accente de culoare prin accesorii. Astfel vei obține un contrast modern și original.

Iluminat sofisticat

Un iluminat bine ales va schimba complet atmosfera zonei de dining. Spre exemplu, niște candelabre elegante sau lămpi suspendate cu un design interesant vor adaugă un plus de stil și elegantă spațiului interior.

Alegerea pardoselii și a covoarelor

În ceea ce privește pardoseala, alege podele din lemn sau plăci ceramice cu un aspect modern. Totodată,  covoarele cu modele abstracte sau geometrice vor aduce un plus de textură și căldură camerei.

Accesorii de masă moderne

Un alt aspect important, pe lângă amenajarea interiorului, sunt accesoriile de masă. Folosește veselă și tacâmuri moderne cu forme interesante. Totodată, alege suporturi de pahare și farfurii cu modele interesante.

Depozitare

Asigură-te că ai suficient spațiu de stocare pentru veselă și alte obiecte necesare. Astfel, mobilierul cu funcție de depozitare ascunsă este o opțiune excelentă.

Decorațiuni de perete

Tablourile moderne, oglinzile sau rafturile cu obiecte decorative vor adăuga un plus de personalitate zonei de dining.

Plante și elemente naturale

Introdu în amenajarea interioară plante de interior deoarece împrospătează aerul. Totodată, adaugă perne interesante, din țesături naturale, pe podea sau pe scaune, pentru a crea o atmosferă prietenoasă și confortabilă.

În final, dacă vei ține cont de toate aceste informații și sugestii, vei transforma cu ușurință zona de dining într-un design interior modern și elegant. Poți experimenta, totodată, orice fel de accesorii și materiale dorești pentru a găsi acele elemente decorative care îți reflectă  personalitatea și gusturile și care se potrivesc stilului de amenajare ales.