Design interior – amenajarea unui hol mic cu scopul de a fi atât eficient, cât și atractiv necesită în primul rând o planificare atentă a spațiului. De aceea, înainte de a alege un stil de amenajare interioară, asigură-te că ai o idee clară despre ce funcționalități trebuie să îndeplinească holul tău. Apoi, adaptează stilul ales în funcție de nevoile tale și folosește diverse tehnici de design, cum ar fi utilizarea oglinzilor, culorile deschise și mobilierul practic, pentru a maximiza spațiul.

Iată câteva sugestii pentru a obține un spațiu confortabil și foarte practic:

Culori și lumină

Optează pentru culori deschise sau pastelate pentru pereți deoarece acestea vor face holul să pară mai mare. În același timp, folosește oglinzi sau elemente decorative reflectante pentru a amplifica lumina și pentru a crea senzația de extindere.

Mobilier minimalist

Alege mobilier cu un design simplu. Spre exemplu, un mic dulap sau o consolă cu sertare va oferi spațiu de depozitare pentru chei sau alte obiecte mici, fără a ocupa mult loc.

Bancă sau scaun

Dacă spațiul permite, poți adăuga o bancă mică sau un scaun. Aceste elemente de decor nu doar că sunt utile, dar  oferă și un loc de așteptare sau pentru depozitare temporară.

Organizare verticală

Folosește spațiul pe verticală pentru depozitare. Montarea unor polițe sau suporturi de perete pentru umbrele, pălării sau alte obiecte va elibera spațiu la nivelul podelei.

Cuier sau panou pentru chei

Instalează un cuier sau un panou special pentru chei, astfel încât acestea să fie mereu la îndemână și să nu existe riscul de a le pierde.

Covoare și lumini

Un covor mic în hol va adăuga un plus de confort și va delimita frumos spațiul. Adaugă o sursă de lumină adecvată – o lampă de tavan sau aplice pe pereți – pentru a asigura o lumină plăcută.

Depozitare inteligentă

Alege mobilier care oferă opțiuni de depozitare inteligență, cum ar fi scaune cu spațiu de depozitare sau mobilier cu sertare încorporate.

Decor minimalist

Pentru a evita aglomerația, alege doar câteva elemente decorative atent selectate, cum ar fi tablouri sau plante de interior. Un decor minimalist va menține spațiul ordonat și aerisit.

Utilizarea oglinzilor

Folosește oglinzi pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare și pentru a reflecta lumina în hol.

Ordonare și curățenie

Menține mereu ordinea în hol și evită acumularea de obiecte pe care le folosești rar. Păstrează doar esențialul și fă curățenie în mod regulat pentru a menține holul practic și plăcut vizual.

3 stiluri de amenajare potrivite pentru un hol de dimensiuni mici

Pentru a amenaja un hol de dimensiuni mici într-un mod practic și estetic plăcut este important să alegi stiluri de design interior care optimizează spațiul și îl fac să pară mai mare. Iată câteva stiluri potrivite pentru un hol mic:

Stilul scandinav: acest stil de design interior pune accent pe minimalism, luminozitate și utilizarea culorilor deschise. Așadar, optează pentru pereți în culori pale și adaugă elemente de lemn natural pentru o notă caldă. Un mobilier simplu și o depozitare integrată sunt ideale pentru a menține un aspect plăcut.

Stilul bohemian: dacă îți place o estetică mai ecletică, stilul boemian este într-adevăr o alegere interesantă. Optează pentru o cromatică în culori vibrante sau printuri exotice pentru pereți sau covoare, iar mobilierul poate fi compus din piese diverse și colorate. În același timp poți adăuga plante de interior la nivelul peretelui pentru un plus de prospețime.

Stilul minimalist: pentru un hol mic, stilul minimalist este o alegere intuitivă. Așadar, optează pentru culori neutre, piese de mobilier cu linii simple. Totodată, evită decorul excesiv deoarece cu cât vei păstra spațiul mai gol, cu atât va părea mai mare.