Amenajare living – Alegerea covorului trebuie să fie una inspirată deoarece acesta va influența aspectul și confortul întregii încăperi. Acest aspect îl vom aborda în articolul de mai jos prin informații și sfaturi care te vor ajuta să alegi un covor potrivit pentru living, care să pluseze prin eleganță și confort, și nu să urâțească aspectul general al încăperii.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi covorul potrivit:

Înainte de a începe căutarea unui covor, gândește-te la stilul de amenajare living pe care ți-l doreșți. Ai nevoie de un covor pentru a adăuga căldură și confort camerei, pentru a delimita spațiile de activitate – spre exemplu, un birou de restul camerei – sau pentru a crea un punct de interes vizual în decorul interior? Stabilirea acestor obiective te va ajuta să te concentrezi asupra aspectelor importante în alegerea covorului.

Mai jos îți prezentăm și alte etape pe care ar trebui să le ai în vedere:

Măsurători precise

Efectuează măsurători precise ale zonei în care dorești să așezi covorul. Astfel, vei putea selecta dimensiunea potrivită pentru a se potrivi cu mobilierul existent.

Stilul de amenajare living

Covorul trebuie să se încadreze în decorul general al camerei tale. Ia în considerare paleta de culori, mobilierul și accesoriile existente pentru a alege un covor care să se potrivească cu restul decorului. Dacă livingul are un design minimalist, poți alege un covor cu modele simple. În schimb, într-un interior eclectic, în care se pot combina diferite stiluri, culori și materiale –  poți încerca un covor cu modele mai îndrăznețe și culori vibrante.

Alegerea materialul potrivit

Materialul covorului este un aspect esențial pentru a-ți asigura confortul și durabilitatea pe termen lung. Ai la dispoziție o multitudine de opțiuni din care să alegi, precum lână, nailon, poliester sau sisal. Fiecare material are propriile sale avantaje și dezavantaje, așa că, înainte de a decide, ia în considerare traficul zilnic, întreținerea și,  nu în ultimul rând, preferințele personale.

Testează textura

Textura covorului va influența aspectul și confortul tău. Spre exemplu, un covor cu textură moale va crea un spațiu confortabil și primitor, în timp ce un covor cu textură mai fermă poate fi potrivit pentru zone cu trafic intens. De aceea, este bine să atingi și să stai pe diferite tipuri de covoare pentru a testa cum se simt sub picioare și pentru a alege ce se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Ia în calcul întreținerea covorului

Înainte de a face o alegere finală, informează-te cu privire la cerințele de întreținere a covorului. Unele materiale necesită o curățare mai frecventă sau de specialitate, în timp ce altele sunt mai ușor de întreținut. Așadar, asigură-te că ești pregătit să acorzi  atenția necesară întreținerii covorului ales.

Ține cont de buget

Setează un buget pentru achiziționarea covorului și asigură-te că te încadrezi în el. Prețurile covoarelor pot varia în funcție de dimensiune, material, calitate și, mai ales, brand. De aceea, este bine să faci o cercetare atentă și să compari prețurile pentru a găsi cel mai bun raport calitate-preț.

Solicită mostre

Înainte de a face o achiziție, solicită mostre de covor pentru a le putea testa în propriul tău living, așa vei ști dinainte dacă se potrivesc cu restul decorului și cum arată în lumină naturală sau ambientală.

Consultă experți în domeniu

Dacă te simți copleșit de opțiuni sau ai întrebări, nu ezita să consulți experții în domeniu. Poți cere sfatul unui studio de design interor pentru a obține mai multe informații și orientări în ceea ce privește o amenajare living și alegerea unui covor potrivit.

În final, covorul potrivit pentru o amenajare living va adăuga un plus de confort și stil în orice încăpere, indiferent de dimensiunile acesteia. Așadar, asigură-te că acorzi atenție detaliilor și ții cont și de necesități, pe lângă preferințele tale personale, pentru a face cea mai bună alegere.