Foarte mulți oameni aleg stilul minimalist pentru că le oferă o casă mai aerisită, mai organizată și mai ușor de întreținut. În plus, acest stil se potrivește cu multe gusturi estetice și poate fi adaptat oricărui buget sau dimensiune a casei.

Stilul de amenajare minimalist se concentrează pe simplitate, ordine și linii curate, așadar integrarea culorilor în acest stil poate fi o provocare. Totuși, există câteva metode prin care poți integra culorile în stilul minimalist fără a încălca principiile de bază.

Iată câteva dintre ele:

Alege o paletă restrânsă de culori

În loc să folosești o gamă largă de culori, alege câteva culori complementare și păstrează-le pe acestea în cadrul designului. Culorile neutre, cum ar fi alb, negru, gri și bej sunt opțiuni excelente pentru o bază minimalistă. În plus, poți adăuga unele culori pastelate sau puternice, cum ar fi albastru, galben sau verde, pentru o notă de contrast.

Folosește culorile cu moderație

În stilul de amenajare minimalist, mai puțin este întotdeauna mai mult. În loc să acoperi totul cu culori, folosește-le cu moderație. Alege o piesă centrală, cum ar fi un perete accent sau o canapea, și utilizează acea culoare în alte accesorii și elemente de design pentru a crea un aspect coerent.

Explorează texturile

În loc să folosești culorile pentru a adăuga interes, încearcă să adaugi texturi diferite pentru a crea contrast și dimensiune. Acest lucru poate fi realizat prin folosirea materialelor naturale, cum ar fi lemnul sau piatra, sau prin folosirea elementelor decorative cu texturi diferite, cum ar fi perne moi sau covoare pufoase.

Alege un mobilier minimalist

Mobilierul minimalist, cu linii curate și forme simple, este o alegere excelentă pentru a integra culorile într-un stil minimalist. Deoarece mobilierul este subtil și elegant, îți poți permite să folosești culori mai îndrăznețe pentru a crea accent.

Accesorizează prin culori

Accesoriile pot fi o modalitate excelentă de a adăuga culori într-un stil minimalist. Poți alege perne colorate, tablouri sau decorațiuni de perete, dar ai grijă să nu exagerezi. Alege câteva accesorii care să completeze designul, astfel încât să nu distragă atenția de la elementele principale.

În general, atunci când integrezi culorile într-un stil minimalist, este important să păstrezi lucrurile simple și să eviți supraîncărcarea spațiului. Prin urmare, folosește culorile cu moderație și concentrează-te pe texturi și linii curate pentru a crea un aspect armonios și elegant.

În ceea ce privește culorile anului 2023, acestea sunt verde, magenta și lavandă.

Integrarea acestor culori într-un stil minimalist poate fi realizată cu ajutorul unor metode simple, dar eficiente:

  • Alege o culoare de bază neutră, cum ar fi alb, negru sau gri, pentru majoritatea elementelor din cameră, precum pereții, podeaua și mobilierul. Această culoare de bază va oferi un fundal subtil pentru culorile mai vibrante.
  • Adaugă accente de verde, magenta și lavandă prin intermediul elementelor decorative, cum ar fi perne, cuverturi, tablouri sau plante de interior. Aceste elemente pot fi distribuite strategic în cameră pentru a crea o armonie între culorile selectate.
  • Utilizează materiale naturale, cum ar fi lemnul sau piatra, în nuanțe care se completează cu culorile selectate. De exemplu, poți alege o masă din lemn de culoare naturală și să o asortezi cu perne magenta sau lavandă.
  • Folosește iluminatul pentru a evidenția culorile selectate. Poți opta pentru o lumină caldă, care va amplifica nuanțele de lavandă, sau o lumină rece, care va evidenția nuanțele de verde sau magenta.
  • Evită să supraaglomerezi camera cu prea multe elemente decorative. Un stil minimalist presupune un design simplu, curat și ordonat, astfel că este important să păstrezi un echilibru între elementele de mobilier și decorul de accent.