Cuvântul „glamour” este un termen englezesc care se referă la un stil sau o calitate atrăgătoare și seducătoare a unei persoane sau a unui obiect. Termenul este adesea asociat cu eleganța, farmecul și strălucirea. În general, cuvântul „glamour” evocă o imagine de frumusețe, fascinație și mister, asociată cu un stil de viață sofisticat și atrăgător.

Când vorbim de design interior, acest cuvânt, glamour, descrie un stil de amenajare caracterizat prin eleganță, rafinament și lux care utilizează elemente și detalii sofisticate  Și acordă o atenție deosebită modului în care lumina scoate în evidență obiectele. De asemenea, acesta pune accent pe materiale fine, de calitate și mixuri de culori. În același timp, stilul glamour este un stil se amenajare extravagant și atrăgător în care spațiul este planificat în detaliu.

Acest lucru presupune alegerea unor piese de mobilier cu linii frumos curbate și cu detalii fine, finisaje luxoase precum marmura, cristalul sau catifeaua, dar și accente strălucitoare, cum ar fi oglinzi cu rame ornamentale sau obiecte decorative statement.

În același timp, într-un interior glamour paleta de culori este una bogată și vibrantă, cu tonuri de auriu, argintiu, negru sau mov, dar și culori pastelate. Totodată, lumina joacă, de asemenea, un rol important. Astfel că lămpile și candelabrele elegante sunt un must în întregirea acestei atmosfere sofisticate.

În ceea ce privește texturile, acestea sunt adesea lucrate elaborat,  fiind folosite materiale precum catifeaua, mătasea sau pielea naturală.  Totodată, tendințele de care nu ne vom plictisi prea curând sunt tapetul discret, cu modele elegante, draperiile cu volane sau pernele decorative cu ornamente. Aceste elemente sunt foarte versatile, ceea ce înseamnă că pot fi integrate foarte ușor în orice stil de design interior.

Mai jos îți prezentăm 3 sfaturi pentru a obține un design interior cu accente glamour într-un dining:

Joacă-te cu paleta de culori

Pentru a crea un dining cu accente glamour, poți opta pentru o paletă de culori rafinate și strălucitoare. Alege culori precum auriu, argintiu, negru sau mov regal pentru a adăuga o notă de opulență și eleganță. Poți utiliza, de asemenea, aceste culori în diferite moduri, cum ar fi vopsirea pereților într-o nuanță profundă de mov sau  adăugarea de accente aurii în decor. De asemenea, poți utiliza oglinzi cu rame ornamentate deoarece amplifică senzația de strălucire în încăpere.

Alege texturi rafinate

Un aspect important al unui dining cu accente glamour este utilizarea texturilor rafinate. Așadar, optează pentru materiale precum catifeaua, mătasea sau pielea naturală pentru scaune și tapițerie. Aceste materiale luxoase adaugă un aspect sofisticat. Poți alege, de asemenea, un covor cu textură moale și bogată pentru un plus de confort și eleganță. Nu uită să adaugi perne decorative cu detalii fine, cum ar fi nasturi aurii sau cristale, pentru a completa aspectul glamour al diningului.

Alege un sistem de iluminat opulent

Lumina joacă un rol important în crearea unei atmosfere glamour în dining. De aceea te sfătuim să alegi candelabre elegante, cu detalii ornamentale. Un candelabru mare și suspendat deasupra mesei va adăuga o notă elegantă și sofisticată. De asemenea, poți adăuga sfeșnice din argint sau cristal pentru a crea o atmosferă intimă și rafinată în timpul cinei.

Acestea sunt doar câteva idei de amenajare a unui dining cu accente glamour. Dacă vei păstra echilibrul între eleganță și confort și vei ține cont de sfaturile noastre, vei obține un spațiu frumos amenajat  în care te vei simți bine și te vei bucura de momentele speciale alături de familie și cei dragi.

În concluzie, un design interior cu accente  „glamour” este unul sofisticat și luxos, caracterizat prin utilizarea de materiale rafinate, culori strălucitoare și detalii elegante, cu scopul de a crea un spațiu atrăgător și opulent.