Amenajare living: stilul eclectic înseamnă originalitate și confort. Acesta combină elemente din diferite stiluri, perioade sau culturi, care se îmbină armonios pentru a crea un aspect frumos și personalizat. Acest stil se bazează pe libertatea de a alege elemente de decor diferite, ceea ce face ca fiecare design de interior să fie unic în funcție de preferințele și creativitatea fiecăruia. Prin urmare, stilul de amenajare eclectic se îndepărtează de ideea de a urma un anumit stil sau de a respecta reguli rigide de amenajare.Iată câteva dintre trăsăturile stilului de amenajare eclectic:

Stilul eclectic pune accent pe texturi și culori pentru a crea astfel un efect vizual interesant și plăcut. Combinația de materiale naturale, cum ar fi lemnul sau piatra, cu materiale sintetice, cum ar fi plasticul și sticla, creează un efect impresionant.

Stilul eclectic include adesea obiecte și piese de mobilier vintage sau care au un aspect retro. Aceste elemente adaugă personalitate amenajării și se potrivesc bine cu altele moderne.

Stilul eclectic include, de asemenea, accente artistice, cum ar fi picturi, fotografii sau sculpturi, care adaugă  originalitate amenajării.

Totodată, acest stil se bazează pe asimetrie și pe alăturarea elementelor care nu se potrivesc perfect din punct de vedere estetic. Această abordare creativă adaugă o notă de diversificare, oferind astfel un aspect original și interesant.

O astfel de amenajare pune accent și pe contrast, în special dacă se combină elemente cu forme, culori și texturi diferite. Totodată, se pot folosi și piese de mobilier cu forme și diferite dimensiuni.

În general, stilul eclectic este  foarte potrivit persoanelor creative și nonconformiste care vor să adauge o notă personală casei lor.

Mai jos îți  oferim câteva idei despre cum să obții o amenajare living în stil eclectic, adică un spațiu original și plin de personalitate.

Iată ce trebuie să faci:

  • alege un element central;

Înainte de a începe să decorezi livingul, alege elementul central al camerei. Acesta poate fi un obiect de artă, o piesă de mobilier sau chiar o piesă textilă, cum ar fi o perdea sau o carpetă.

  • combină elemente diferite;

Când alegi piesele de mobilier și decorațiunile, încearcă să combini stiluri și culori cât mai diferite, dar care să se completeze reciproc. De exemplu, poți alege un mix între un fotoliu clasic și o canapea modernă sau poți combina culori puternice, precum roșu și turcoaz.

  • alege obiecte interesante;

Unul dintre avantajele stilului eclectic este că îți permite să folosești obiecte unice și inedite în decorul general al casei. Astfel,  în loc să cumperi decorațiuni din magazine, poți merge prin târguri de antichități sau în magazine cu obiecte handmade pentru a găsi acele elemente care să îți placă și care să ofere personalitate camerei.

  • folosește texturi diferite;

În afară de culori și stiluri, texturile sunt un alt element important în stilul eclectic. De aceea, încearcă să combini materiale diferite, precum lemn, piele, metal și stofe moi, pentru a adăuga efect vizual.

  • păstrează coerența;

Deși stilul eclectic permite folosirea de obiecte și culori diferite, este important să ai un element de coerență care să le combine cu succes. Acesta poate fi o paletă de culori comune, un stil general de mobilier sau o temă decorativă.

  • pune accent pe sistemul de iluminat.

Iluminatul este un element important în stilul de amenajare eclectic, deoarece accentuează acele  piese de decor pe care vrei să le scoți în evidență. Prin urmare, utilizează lămpi și plafoniere care să pună în valoare obiectele de artă sau piesele de mobilier.

Așadar, ține cont de toate aceste informații și lasă-ți imaginația să zboare. Astfel vei obține o amenajare de poveste, originală și frumoasă.