O amenajare interioară practică, deci eficientă, cu soluții ingenioase de depozitare poate transforma un spațiu aparent neutilizabil într-o zonă funcțională și ordonată. Spre exemplu, un hol bine organizat va facilita găsirea rapidă a lucrurilor de care ai nevoie. În același timp, holul nu trebuie să fie doar o zonă de tranzit, ci o cameră frumos amenajată și modernă, de netrecut cu vederea. În acest articol ți-am pregătit câteva idei și soluții ingenioase de amenajare hol care să te ajute să obții un spațiu eficient din punct de vedere al depozitării, dar și modern în același timp. Iată ce trebuie să faci:

Folosește piese de mobilier cu depozitare încorporată

Optează pentru piese de mobilier care oferă spațiu suplimentar de depozitare. De exemplu, o bancă cu spațiu de depozitare sub scaun este ideală pentru a pune pantofi sau alte obiecte de uz zilnic. La fel, un dulap suspendat cu oglinzi și sertare îți va permite să păstrezi cheile, ochelarii de soare și alte obiecte mici la îndemână.

Instalează polițe 

Montează polițe pe pereți pentru a obține un spațiu suplimentar de depozitare. Acestea pot fi utilizate pentru a expune obiecte precum cărți, rame foto, plante sau chiar colecții de suveniruri. Dacă ai o colecție de umbrele, poți monta suporturi speciale pe perete pentru a le agăța – pentru un plus de originalitate.

Folosește coșuri de depozitare

Pentru a menține lucrurile în ordine, poți folosi coșuri de depozitare. Cele din ratan  sunt foarte frumoase și vor crea o estetică plăcută.

Montează un panou de afișaj

Folosețte un panou de afișaj pe perete pentru a-ți va organiza agendele, notițele, cheile și alte obiecte mici.Poți folosi și magneți pentru a prinde hârtii și alte documente importante. Acest panou poate fi realizat din metal sau din lemn.

Folosește spațiul de sub scări

Dacă holul are o scară, poți transforma spațiul de sub ea într-o zonă de depozitare ingenioasă.

Dacă ai un hol de dimensiuni mici, deci și un spațiu mai mic de depozitare, este important să alegi un stil de amenajare care să maximizeze utilizarea spațiului disponibil.

Iată câteva idei pentru un astfel de hol:

Optează pentru un stil de amenajare minimalist

Cu un stil minimalist, ceea ce înseamnă  puține obiecte și mobilier, vei câștiga spațiu deschis. Totodată, folosește culori lîn nuanțe deschise pentru pereți și podea,  deoarece vor reflecta lumina și vor face holul să pară mai mare.

Folosește mobilier multifuncțional

Alege piese de mobilier care au mai multe utilități. De exemplu, o bancă cu sertare sau cu spațiu de depozitare sub ea poate fi folosită atât ca loc de odihnă, cât și pentru depozitarea pantofilor sau a altor obiecte mici.

Utilizează oglinzi

Oglinzile fac miracole într-un hol mic, deoarece creează senzația de spațiu. Așadar, amplasează o oglindă mare pe unul dintre pereți și vei observa cum holul pare mai spațios și mai deschis.

Acordă o atenție deosebită surselor de iluminat

Sistemul de lumini are un rol  semnificativ într-un hol mic. Te sfătuim să alegi spoturi pentru a lumina uniform încăperea. Totodată, este bine să eviți folosirea lămpilor de podea sau de masă, deoarece vor ocupa spațiu prețios, atât de important într-un hol de mici dimensiuni.

Organizează eficient

Folosește sertare cu compartimente pentru a organiza obiectele mici și pentru a le păstra în ordine. Poți monta, de asemenea, cârlige pe pereți pentru a agăța chei, genți sau alte accesorii.

Optează pentru culori deschise și accente de culoare

Optează pentru culori deschise și luminoase pentru a face holul să pară mai spațios. Pentru asta poți adăuga accente de culoare în piesele de mobilier sau accesorii, pentru a aduce un plus de personalitate în această cameră.

În final, este important să adaptezi stilul de amenajare hol în funcție de preferințele tale și de spațiul disponibil din holul tău. Astfel vei obține un hol nu doar funcțional, ci și frumos amenajat.