Amenajare dormitor: reamenajarea locuinței este o activitate plăcută și creativă, dar și un proces complex. Prin urmare, trebuie să ții cont de o serie de reguli și etape, ca în final rezultatul să fie conform așteptărilor tale. Una dintre alegerile esențiale pe care trebuie să le faci este pardoseala potrivită pentru cameră. Parchetul este o opțiune foarte populară datorită aspectului său elegant și durabil. Însă, pentru a te asigura că ai suficient parchet pentru întreaga încăpere, în primul rând trebuie să calculezi cu atenție dimensiunile spațiului  și cantitatea de parchet necesară. În acest articol, vom parcurge împreună regulile de bază pentru o amenajare dormitor cu parchet.

Iată ce aspecte trebuie să ai în vedere:

  1. Măsurarea încăperii

Primul pas când calculezi necesarul de parchet este să măsori dormitorul în care dorești să-l montezi. Pentru asta măsoară cu un metru sau ruletă lungimea și lățimea dormitorului. Asigură-te că iei în considerare și zonele mai mici, cum sunt colțurile.

  1. Calculează aria încăperii

Un alt aspect, cel mai important, este calcularea ariei totale a încăperii. Calculează aria totală a încăperii în metri pătrați multiplicând lungimea cu lățimea. De exemplu, dacă dormitorul tău are o lungime de 5 metri și o lățime de 4 metri, aria totală va fi de 20 de metri pătrați (5m x 4m).

  1. Adaugă o marjă de siguranță

Pentru a fi sigur că ai suficient parchet, este bine să adaugi o marjă de siguranță. Aceasta va acoperi eventualele erori de tăiere din timpul instalării. Majoritatea experților recomandă adăugarea de 10% la aria totală calculată. În cazul nostru, dacă adaugi 10% la cei 20 de metri pătrați, obții 22 de metri pătrați.

  1. Alege varianta de parchet care îți place

Există o varietate de culori, modele și grosimi disponibile. Alege-l pe cel care se potrivește cel mai bine  preferințelor și nevoilor tale. Trebuie să ai în vedere faptul că prețul și cantitatea necesară variază în funcție de tipul de parchet pe care l-ai ales.

  1. Fă un calcul final

Pentru a obține cantitatea exactă de parchet de care ai nevoie, împarte aria totală cu metrajul pătrat al unui pachet de parchet. De obicei, pe pachetul de parchet vei găsi metrajul pătrat. Spre exemplu, dacă un pachet acoperă 2 metri pătrați, împarte 22 de metri pătrați la 2 pentru a obține 11 pachete.

  1. Achiziționare și montare parchet

După ce ai calculat numărul de pachete, poți comanda cantitatea de parchet necesară pentru cameră, în cazul nostru dormitorul. Un alt aspect important pe care să îl ai în vedere este cumpărarea unei cantități suplimentare de parchet. Așadar, asigură-te că achiziționezi mai mult parchet decât  este necear pentru a acoperi eventualele defecte sau erori ce pot apărea în timpul montării. În ceea ce privește montarea parchetului, îl poți instala singur sau, dacă totuși nu ești sigur că rezultatul va fi cel așteptat, poți cere ajutorul unui specialist. Astfel te vei asigura căse va face o montare corectă.

În concluzie, calcularea necesarului de parchet pentru o încăpere nu este o sarcină neapărat complicată, dar necesită măsurători precise, deci o mai mare atenție. Astfel, în final te vei putea bucura de un parchet cu aspect frumos și, mai ales, uniform.

Studioul de design interior Kamera îți poate amenaja întreaga locuință, cameră cu cameră, exact cum îți dorești. Mai mult, pe toată durata procesului de reamenajare interioară, vei fi ținut la curent cu toate modificările care se fac în apartamentul sau casa ta, cu ajutorul randărilor 2D, sau 3D la cerere. Așadar, indiferent de opțiunile tale, studioul de design interior Kamera va crea un spațiu perfect pentru tine: modern și original.