Amenajare dormitor: un dressing bine organizat este foarte important pentru a păstra dormitorul, sau orice alt spațiu în care alegi să-l amenajezi, curat și ordonat. Astfel, o amenajare dormitor care să includă un astfel de dressing va transforma camera într-un spațiu ordonat și confortabil. În primul rând, pentru a avea un dressing bine compartimentat și ordonat, optează pentru sertare și polițe prin care să separi hainele și să le aranjezi pe categorii.

Iată câteva sugestii care te vor ajuta să amenajezi un astfel de dressing:

  • Selectează o cameră care să aibă suficient spațiu pentru nevoile tale de depozitare. De obicei, o cameră mică sau o cameră de oaspeți poate fi transformată cu succes într-un dressing ideal.
  • Instalează rafturi pentru a depozita hainele. Poți să alegi rafturi deschise pentru a afișa articolele preferate și sertare închise pentru a ascunde lucrurile mai puțin estetice.
  • Adaugă oglinzi mari. Oglinzile mari amplasate strategic vor face camera să pară mai mare și sunt necesare când probezi hainele. Poți opta pentru oglinzi și pe ușile de șifonier.
  • Asigură-te că ai suficientă lumină, inclusiv lumină naturală. Spoturi, lămpi și oglinzi cu lumină integrată sunt de mare ajutor.
  • Adaugă o zonă pentru a proba hainele, în care să așezi o canapea sau un scaun. Astfel vei avea un loc comod pentru a alege ținutele.
  • Folosește organizatoare pentru accesorii, cum ar fi bijuterii, curele, șepci și pantofi. Păstrarea acestor articole în ordine este esențială.
  • Completează camera cu câteva elemente decorative, cum ar fi tablouri, perdele, plante sau un mic covor. Aceste detalii vor adăuga un plus de stil și personalitate.
  • Nu uita de spațiul vertical. Poți adăuga umerașe pentru haine, depozitare pe perete sau un sistem de rafturi suspendate.
  • Menține ordinea – un dressing frumos și practic este și un spațiu ordonat. De aceea, ia în considerare organizarea periodică și donarea hainelor pe care nu le mai folosești.

Mai jos îți prezentăm câteva tipuri de dressing potrivite pentru camere de diferite dimensiuni:

Dressing în dormitor

Dacă ai un dormitor spațios, poți alege un dressing în interiorul acestuia. Un dulap cu uși glisante este o opțiune. Folosește un singur perete sau un colț pentru a amplasa șifoniere, rafturi și oglinzi. Este o alegere practică și comodă pentru accesul rapid la haine.

Dressing într-o cameră separată

Dacă dispui de o cameră separată pentru dressing, poți fi mai creativ. Spre exemplu, o cameră de dimensiuni medii poate fi amenajată cu rafturi deschise, dulapuri, insule centrale, dar și un spațiu pentru probat. Totodată, poți să personalizezi în detaliu acest spațiu pentru a-ți organiza hainele și accesorii așa cum îți place.

Dressing într-un colț al camerei

Pentru spații  mici, un dressing într-un colț al camerei este o alegere inspirată. Poți folosi rafturi sau șifoniere cu uși glisante pentru a economisi spațiu și pentru a menține ordinea. De asemenea, oglinzile montate pe perete vor face camera să pară mai mare. Totodată, optează pentru soluții de depozitare inteligente, cum ar fi organizatoare pentru pantofi, umerașe extensibile, cutii și sertare sub pat. În acest fel, poți maximiza folosirea spațiului și păstrezi în același timp ordinea.

Dressing într-un dulap deja existent

Dacă ai foarte puțin spațiu disponibil, un dressing amenajat într-un dulap vechi din care ai păstrat doar exteriorul este o opțiune excelentă. Acest tip de dressing este practic integrat într-un dulap existent. Folosește un sistem culisant cu rafturi, umerașe și organizatoare. În funcție de dimensiunile camerei și de preferințele personale, poți adapta amenajarea dressingului pentru a se potrivi nevoilor tale. Cu o astfel de  organizare eficientă a hainelor și a accesoriilor vei obține o amenajare dormitor cu dressing frumoasă și practică.