Amenajare bucătărie – bucătăria este locul preferat de acasă. Este locul în care savurăm momente prețioase alături de prieteni sau familie la o cafea sau la o pizza aburindă.  Din acest motiv, alegerea mobilierului potrivit pentru bucătărie, care să-ți ofere tot confortul de care ai nevoie, este esențială. Când vorbim de design interior, stilul scandinav s-a impus ca cea mai populară opțiune de amenajare datorită faptului că mixează armonios utilitatea excelentă cu designul deosebit. În acest articol vom explora împreună idei de amenajare bucătărie în stil scandinav, dar și reguli  importante pentru a obține un design interior frumos.

De ce stilul scandinav?

Mobilier simplu și elegant

Unul dintre principalele calități ale mobilierului de bucătărie scandinav este simplitatea sa funcțională. Stilul scandinav pune accent pe forme simple și funcționalitate maximă. Acest lucru înseamnă că fiecare piesă de mobilier din bucătărie servește unui scop specific și este astfel proiectată pentru a face petrecerea timpului în bucătărie  eficientă și plăcută.

Materiale naturale și culori luminoase

Amenajarea scandinavă se bazează pe folosirea materialelor naturale și a culorilor luminoase. Mobilierul de bucătărie este adesea realizat din lemn masiv, pentru a adăuga căldură și textură spațiului. Culorile predominante sunt albul și nuanțele de gri deschis, deoarece conferă luminozitate și un aer proaspăt spațiului. În bucătăriile amenajate în stil scandinav lumina joacă un rol esențial deoarece în partea de nord a Europei, luminozitatea este redusă în toate anotimpurile. De aceea, stilul scandinav este definit prin prezența a cât mai multor surse de lumină și de un mobilier deschis la culoare.

Spațiu organizat eficient

Un alt aspect esențial al mobilierului de bucătărie scandinav este eficiența spațiului și organizarea excelentă. Astfel, în amenajările interioare scandinave, veți observa piese de mobilier joase, care nu domină încăperea. Acestea sunt în general de culoare albă, cu accente de culoare în ceea ce privește decorațiunile interioare, și ele puține la număr.

Aceste elemente de decor pot fi prosoape colorate sau desene grafice moderne pe un perete de accent.

În acest design interior în stil scandinav nu veți găsi obiecte  decorative voluminoase sau suprapuneri de culori și texturi, indiferent de camera în care alegeți să îl folosiți. Dimpotrivă, totul este ales cu grijă pentru a păstra o simplitate elegantă, dar funcțională 100%.

Astfel, mobilierul scandinav este proiectat pentru a maximiza fiecare centimetru de spațiu disponibil. În același timp, dulapurile și sertarele sunt compartimentate inteligent, fiind astfel gândite pentru a stoca și organiza ustensilele și electrocasnicele de bucătărie. Acest avantaj contribuie la menținerea unui mediu de lucru ordonat și curat.

Design minimalist

Minimalismul este un alt element cheie al designului scandinav.

Mobilierul de bucătărie scandinav elimină piesele de decor inutile și pune accent pe simplitate. Această abordare creează o amenajare bucătărie elegantă deoarece face ca spațiul să pară mai mare decât este în realitate.

Echilibru între confort și funcționalitate

Un alt aspect important al mobilierului de bucătărie scandinav este confortul. Scaunele și băncile sunt astfel concepute pentru a asigura confortul optim atunci când petrecem timp în bucătărie. Totodată, funcționalitatea este la fel de importantă precum aspectul. De acee, designul unei bucătării scandinave este astfel realizat pentru a satisface nevoile zilnice ale proprietarilor, de la gătit și prepararea mesei până la curățarea și organizarea spațiilor de depozitare.

În concluzie, mobilierul de bucătărie scandinav este o alegere excelentă pentru cei care caută armonia perfectă între funcționalitate și estetică. În stilul scandinav se îmbină simplitatea, utilizarea materialelor naturale și organizarea eficientă a spațiului. Toate aceste aspecte creează bucătării care sunt atât elegante, cât și practice. Cu mobilierul de bucătărie scandinav, bucătăria dumneavoastră devine nu doar camera în care gătiți și luați cina, ci și un spațiu în care creați amintiri de neuitat alături de cei dragi.