Amenajare bucătărie: stilul spaniol – combinație perfectă între tradiție și arta modernă.

Acest design interior este inspirat din elemente din arhitectura veche a Spaniei, cum ar fi mozaicul și ceramica, teracota, lemnul masiv și texturile naturale.

Bucătăria spaniolă este cunoscută pentru autenticitatea sa, iar amenajarea unei astfel de bucătării îți va aduce, cu siguranță, exotism și originalitate în casa ta. Acest stil este bogat în culoare și elemente de decor, fiind foarte potrivit pentru persoanele vesele și nonconformiste.

Pentru a crea o amenajare bucătărie în stil spaniol, trebuie să începi prin a alege culorile potrivite. Culorile tradiționale des folosite în casele spaniole sunt ruginiu, maro, roșu și auriu. Acestea pot fi folosite într-o varietate de moduri, inclusiv în combinație cu piatră naturală pentru podea, respectiv prin aplicarea unei vopsele rustice pe pereți.

Un alt element cheie în amenajarea unei bucătării spaniole este lemnul natural. Acesta poate fi folosit atât pentru mobilier, cât și pentru accesoriile din bucătărie. De exemplu, scaunele și mesele din lemn pot avea ornamente din fier forjat, ceea ce va crea un aspect rustic și autentic.

Decorațiunile de pe pereți, cum ar fi plăcile ceramice sau tapițeriile, pot fi folosite pentru un plus de culoare și textură în camera de bucătărie. Vasele de lut sau din ceramică sunt elemente decorative tradiționale ce sunt folosite frecvent într-o amenajare bucătărie în stil spaniol. Prin urmare, le poți folosi pentru a servi preparatele gătite.

În ceea ce privește sursa de lumină, o idee excelentă este utilizarea lustrelor din fier forjat cu lumânări, deoarece acestea creează o atmosferă caldă și plăcută în bucătărie. În plus, o fereastră mare, care lasă lumina naturală să intre în bucătărie, este esențială în designul unei astfel de bucătării.

Mai mult decât atât, în bucătăria spaniolă se folosesc multe condimente și  arome puternice. Deci, poți amenaja un spațiu de depozitare deschis, pentru a afișa condimentele și pentru a le avea la îndemână atunci când gătești.

În ceea ce privește stilurile de amenajare bucătărie deja cunoscute, ar trebui să te concentrezi asupra unui design care să reflecte stilul tradițional al Spaniei.

Iată câteva stiluri de design interior care se potrivesc unei bucătării spaniole:

Stilul rustic spaniol: acest stil de design se concentrează pe folosirea elementelor naturale, cum ar fi lemnul, piatra sau țigla, pentru o atmosferă caldă și primitoare. Așadar, adaugă elemente de lemn natural sau piatră, dar și obiecte rustice, cum ar fi lumânări, vase de lut sau alte obiecte de artizanat.

Stilul colonial spaniol: acest stil combină elemente spaniole tradiționale cu influențe din America de Sud și cea Centrală. Prin urmare, folosește culori calde și texturi cât mai îndrăznețe, precum roșu-teracotă sau portocaliu, dar și elemente de mobilier cu detalii sculptate și modele țesute. Alege corpuri de iluminat din fier forjat combinat cu textile pentru a completa aspectul colonial spaniol.

Stilul mediteraneean: acest stil este influențat de designul interior din zonele mediteraneene, inclusiv Spania. De aceea, alege culori luminoase și deschise, precum alb, crem și bleu marin, și accesorii decorative care creează o stare de relaxare și care  amintesc de plajă și mare. Totodată, poți integra și elemente naturale, precum lemnul, piatra sau papura în decorul bucătăriei tale.

Așadar, indiferent de stilul pe care îl alegi, să ai în vedere că bucatăria spaniolă este una primitoare și plină de culoare. Dacă vei ține cont de toate aceste sfaturi și idei de amenajare, vei reuși să creezi un spațiu care să reflecte stilul de viață spaniol, unul efervescent și plin de veselie.

În concluzie, amenajarea unei bucătării în stil spaniol este o modalitate excelentă de a oferi unicitate bucătăriei tale și casei în ansamblul ei.