O amenajare  baie modernă înseamnă, pe lângă design,  tehnologie și confort sporit. O astfel de baie  trebuie să ofere odihnă și relaxare utilizatorilor. De aceea, în acest articol îți vom împărtăși câteva informații și soluții inteligente despre cum să obții o baie de vis, demnă de un adevărat SPA, în care să primeze confortul și eleganța.

O baie modernă înseamnă tehnologie inteligentă integrată, cum ar fi oglinzi inteligente, robineți cu senzori, toalete moderne și sisteme de control vocal. Aceste caracteristici sunt un must pentru o amenajare baie high tech deoarece permit controlul și ajustarea diferitelor accesorii din  baie fără a fi nevoie să atingeți butoane sau să manipulați obiecte.

Iată ce trebuie să includă o baie high tech:

Un sistem de iluminat avansat

Lumina joacă un rol important în amenajarea unei băi moderne. Astfel, un sistem de iluminat inovator, cum ar fi iluminatul ambiental cu LED-uri, va permite ajustarea culorii și a intensității luminii, pentru a crea o atmosferă relaxantă și confortabilă.

Aceste surse de iluminat, cu instalare de benzi LED sau lumină ambientală, sunt controlate prin intermediul unei aplicații mobile sau a unui asistent virtual. Aceste sisteme permit personalizarea culorilor, a luminozității și a schemei de iluminare în baie, oferind astfel o atmosferă relaxantă, dar și un spațiu personalizat.

Sistem de control al temperaturii

O baie modernă trebuie să fie echipată cu un sistem de control al temperaturii astfel încât să puteți regla temperatura apei la duș sau în cadă conform preferințelor personale. De asemenea, puteți opta pentru un sistem de încălzire în pardoseală pentru a menține temperatura plăcută în timpul utilizării băii.

Sistem audio 

Pentru a te bucura de momentele petrecute în baie, aceasta trebuie să dispună de sisteme audio integrate, difuzoare sau chiar televizoare impermeabile. Astfel, poți asculta muzica preferată sau poți urmări emisiuni TV în timp ce te relaxezi în cadă sau sub duș.

Design contemporan și materiale de înaltă calitate

O baie modernă înseamnă și un design contemporan, cu materiale de înaltă calitate, cum ar fi sticlă, metal și piatră naturală. Aceste materiale au un aspect elegant  și sunt ușor de întreținut.

Spațiu optimizat și depozitare inteligentă

Băile moderne sunt astfel concepute pentru a optimiza spațiul și pentru a oferi suficientă depozitare. Astfel, există soluții inteligente de depozitare, cum ar fi dulapuri încorporate, sertare sub chiuvete sau rafturi ascunse, pentru a menține  o baie ordonată și curată.

Cabină de duș inteligentă

Puteți alege dintr-o gama variată de cabine de duș care dispun de funcții high tech precum controlul temperaturii și al presiunii apei, iluminare ambientală personalizată, sistem audio integrat și funcții de masaj pentru o experiență de duș personalizată.

Toaletă inteligentă

Aceste  toalete high-tech sunt echipate cu funcții avansate, cum ar fi sistem de încălzire a șezutului, sistem de spălare automata, dar și sistem de uscare cu aer cald. Unele toalete inteligente pot fi controlate prin intermediul unui panou touch-screen sau chiar prin comenzi vocale.

Oglinzi inteligente

Aceste oglinzi high-tech sunt echipate cu ecrane integrate sau funcții de conectivitate Wi-Fi, permițându-vă astfel să accesați informații și aplicații online în timp ce vă pregătiți dimineața. Ele pot afișa știri, condiții meteo, calendarul zilei și alte informații utile.

Robineți cu senzori și control intelligent

Acești robineți high-tech sunt dotați cu senzori de mișcare sau de atingere care permit pornirea și oprirea apei automat, fără a fi nevoie să atingeți robinetul. Unele modele pot fi controlate prin intermediul unei aplicații mobile sau prin comenzi vocale, permițându-vă astfel să reglați temperatura și cantitatea de apă.

Acestea sunt doar câteva exemple de accesorii pentru baie high-tech. Pe piața de profil, fiind într-o continuă dezvoltare, apar tot mai multe inovații și caracteristici avansate ce  transformă un simplu duș într-un răsfăț absolut.