Transformarea băii într-un adevărat SPA îți va oferi o atmosferă relaxantă și reconfortantă în propria casă. Dar pentru a crea această experiență trebuie să ai în vedere o serie de aspecte în ceea ce privește spațiul disponibil, alegerea elementelor de decor, lumina potrivită, și lista poate continua.

În acest articol vom explora împreună câteva idei de amenajare baie, dar și sfaturi despre cum să obții un SPA autentic chiar la tine acasă. 

Unul dintre cele mai importante avantaje pe care le oferă o astfel de baie este atmosfera relaxantă și odihnitoare. Astfel, dacă vei alege o cromatică potrivită și un sistem de iluminat adecvat, vei reuși să transformi complet aspectul general al băii și nivelul de confort. Așadar, te sfătuim să alegi nuanțe de albastru deschis, verde pastel sau tonuri naturale pentru pereți și pardoseală, deoarece aceste culori îți vor oferi relaxare maximă. În ceea ce privește sursele de lumină, poți folosi un mix de lumini ambientale. Pentru asta este nevoie să instalezi becuri cu intensitate reglabilă care vor crea un efect de lumină caldă și plăcută. Totodată, poți opta pentru lămpi deasupra oglinzii sau în jurul băii, astfel vei obține o sursă de lumină funcțională și relaxantă. 

În același timp, pentru a recrea senzația de lux și relaxare pe care o găsești într-un SPA, poți instala o cadă cu hidromasaj sau un jacuzzi. Alege modele care includ funcții precum jeturi de apă, jeturi de aer, iluminare subacvatică și sisteme de încălzire. Dar pentru asta trebuie să te asiguri că ai suficient spațiu în baie și o sursă adecvată de apă caldă. 

Dacă spațiul nu este unul foarte mare, poți alege și un duș. Există o gamă variată de dușuri cu funcții multiple care, la rândul lor, vor adăuga un plus de confort în baie. Astfel, optează pentru un sistem de duș care include cap de duș cu efect de ploaie, duș de mână reglabil și dușuri laterale pentru masaj. De asemenea, poți adăuga funcții precum cromoterapia – terapie cu lumină colorată – sau aromaterapia, pentru a crea o experiență demnă de un adevărat SPA.

 Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este alegerea finisajelor și a materialelor de calitate. Astfel, o pardoseală din lemn de esență tare sau piatră naturală, precum marmura, este foarte potrivită pentru baia ta. Totodată, plăcile de sticlă sau oglinzile mari creează un spațiu deschis și luminos în timp ce bambusul oferă  un aspect natural.

 În ceea ce privește stilul potrivit de amenajare baie te sfătuim să alegi acele stiluri de design interior care promovează relaxarea și confortul. Iată câteva stiluri populare și potrivite pentru o baie de tip SPA: 

Stilul minimalist

 Acest stil are un aspect simplu și ordonat. Folosește culori neutre sau pastelate, cum ar fi alb, bej sau gri deschis, și piese de mobilier fără detalii prea încărcate.  Alte două elemente pe care le vei găsi în acest stil de amenajare sunt sticla și metalul. Acestea au un aspect modern și sporesc nivelul de confort.

Stilul scandinav

Stilul scandinav este cunoscut pentru simplitatea și funcționalitatea sa. Culorile deschise, cum ar fi alb, gri și tonuri pale de albastru, dar și  materialele naturale, ca lemnul și ceramica, oferă o notă caldă și rustică. Minimalismul și ordinea sunt importante în acest stil, deci asigură-te că spațiul este bine organizat.

Stilul oriental

Inspirat din tradiția asiatică, acest stil pune accent pe armonie prin combinarea de culori neutre cu tonuri puternice – de exemplu, bej sau crem combinat cu roșu, auriu sau negru. În același timp, poți adăuga elemente precum un covor din bambus, lămpi cu abajururi din hârtie și accesorii decorative asiatice pentru a recrea atmosfera de relaxare pe care o oferă un  SPA oriental.

În final, indiferent de stilul pe care îl alegi, asigură-te  că ai un spațiu organizat și curat, astfel te vei bucura de o experiență SPA în propria casă.