Amenajare baie: camera de baie este unul dintre cele mai importante spații din casă. Aici ne pregătim pentru o nouă zi sau ne relaxăm după o zi grea la job. Transformarea băii într-un spațiu de relaxare oferă multe beneficii pentru starea noastră de bine și pentru calitatea vieții. Iată câteva sfaturi pentru o amenajare baie care să îți ofere tot confortul de care ai nevoie: 

Alege culorile potrivite

Culorile joacă un rol important în crearea unei atmosfere plăcute în baie. Prin urmare, pentru a transforma această cameră într-un spațiu de relaxare, alege culori neutre și pastelate – acestea creează o stare de liniște. De asemenea, folosește materiale naturale, cum ar fi piatra sau lemnul, pentru a realiza un design natural.

Alege lumina potrivită

Sursa de lumină este un alt factor important într-o amenajare baie demnă de un SPA. Pentru a evita lumina prea puternică, optează pentru o sursă de lumină cât mai naturală posibil. În cazul în care baia ta nu dispune de ferestre, folosește surse de lumină artificială în tonuri calde, precum lumânări sau lămpi. De asemenea, poți instala un dimmer pentru a regla intensitatea luminii în funcție de preferințele tale.

Investește într-o cadă sau duș de calitate

O cadă sau un duș modern și de calitate este o alegere excelentă dacă dorești să-ți transformi baia într-un spațiu de relaxare. Astfel, poți alege un duș cu funcții de hidromasaj sau o cadă cu jeturi de apă pentru a crea o experiență de relaxare completă.

Adaugă plante

Plantele sunt o modalitate excelentă de a obține un look natural în camera de baie. Alege plante cu frunze mari, cum ar fi ferigile, care  pot fi plasate pe rafturi sau pe peretele de lângă cadă sau duș. Acestea vor crea un vizual luxuriant foarte plăcut. De asemenea, poți adăuga plante care eliberează un parfum plăcut, cum ar fi lavanda sau menta.

Folosește produse de baie aromatice

Produsele de baie aromatice, cum ar fi sarea de baie sau uleiurile esențiale, pot fi utilizate pentru a crea o experiență de relaxare completă. Alege acele arome care îți plac și care te ajută să te relaxezi, cum ar fi lavanda, vanilia sau menta. Poți adăuga, totodată, aceste produse în cadă sau duș pentru a elibera aromele în întreaga baie.

Stiluri de design interior potrivite pentru o baie relaxantă

Există multe stiluri de design interior potrivite pentru o baie relaxantă, însă alegerea depinde în mare măsură de gusturile și preferințele personale ale fiecăruia. Cu toate acestea, iată câteva stiluri foarte versatile care se potrivesc în orice baie, indiferent de mărime sau preferințe de design:

Stilul de design SPA

Acest stil se concentrează pe crearea unei atmosfere relaxante și calmante, precum cea pe care o găsim într-un centru SPA. Acesta include elemente cum ar fi lumina ambientală, plantele, pietrele naturale, lemnul și culorile pastelate. Un studio de design interior va poate recrea pas cu pas acest stil de amenajare baie. 

Stilul de design minimalist

Un stil minimalist este o alegere excelentă pentru a obține o baie relaxantă, deoarece este simplu și curat. Acest stil se concentrează pe aspectul aerisit și pe cât mai mult spațiu, fără dezordine și haos.

Stilul de design oriental

Un design oriental este o alegere inspirată, deoarece se concentrează pe crearea unui mediu calmant și meditativ. Acest stil include elemente cum ar fi bambusul, culorile naturale și lumina caldă.

 Stilul de design maritim

Dacă îți place atmosfera relaxantă și vacanța pe plajă, stilul de design maritim este cel mai potrivit pentru baia ta. Acest stil de amenajare baie include culori de albastru sau alb, dar și nuanțe de nisip, precum și decorațiuni cu tematică marină. În concluzie, transformarea băii într-un spațiu de relaxare este o alegere excelentă care îți va  îmbunătăți starea de bine și va reduce stresul cotidian.