Amenajare apartament: design interior italian – simplitate și rafinament.

Stilul de amenajare italian își are originile în perioada Renașterii și este influențat de arhitectura clasică romană și greacă. Una dintre trăsăturile specifice ale acestuia include folosirea culorilor calde, cum ar fi tonurile de bej, crem, ocru, maro și roșu, adesea prezente în interiorul caselor italiene. O altă trăsătură a decorului italian îl reprezintă detaliile sculptate. Ornamentele și detaliile sculptate în lemn sau marmură sunt o parte importantă a acestui stil de amenajare. Coloanele sunt des folosite deoarece adaugă o notă de eleganță și sofisticare.

Iată și alte elemente pe care trebuie să le ai în vedere dacă îți dorești o amenajare apartament cu influențe italienești:

Materiale naturale

Materialele naturale precum piatra, marmura, lemnul și catifeaua sunt preferate în amenajarea interioară italiană. Acestea adaugă textură spațiului și creează o atmosferă confortabilă.

Mobilier clasic

Mobilierul clasic este o alegere populară când vine vorba de o amenajare apartament în stil italian. Piesele de mobilier sunt adesea fabricate din lemn masiv, cu detalii sculptate, fiind acoperite cu stofe de calitate.

Accente metalice

Accentele metalice, precum bronzul și arama, sunt adesea folosite în amenajarea interioară italiană deoarece oferă un aspect modern locuinței. 

Mozaic și fresce

Mozaicul și frescelele sunt folosite pentru a decora pereții și tavanele în stil italian. Acestea aduc un element de frumusețe și sofisticare spațiului și creează o amenajare apartament demnă de o cameră de hotel.

Lumină naturală

Lumina naturală este importantă într-o astfel de amenajarea interioară, deoarece scoate în evidență detaliile arhitecturale și creează o atmosferă placută și confortabilă.

În orice familie italiană, bucătăria este locul de referință al casei – știm că italienii sunt maeștri în bucătărie. Prin urmare, amenajarea unei bucătării în stil italian este o alegere excelentă dacă îți dorești atât elegantă, cât și funcționalitate.

Prin urmare, dacă ai plan să-ți transformi bucătăria într-un spațiu care să reflecte stilul de viață italian, următoarele sugestii te vor ajuta cu siguranță:

Alege culori și materiale  adecvate

O caracteristică distinctivă a bucătăriilor italiene este utilizarea unor culori calde și pământești, cum ar fi maroul, galbenul și portocaliul. Aceste culori pot fi integrate în finisajele pereților sau în piesele de mobilier, dar și în accesorii, precum perdelele. Pentru un aspect autentic, poți utiliza chiar și plăci ceramice cu motive tradiționale italiene.

De asemenea, alege materiale tradiționale, cum ar fi lemnul și piatra. Aceste materiale pot fi utilizate pentru mobilier și pentru podele.

Optează pentru piese de mobilier funcționale

Mobila dintr-o bucătărie în stil italian trebuie să fie funcțională și confortabilă, dar să ofere și o bună eficiență de utilizare a spațiului. De exemplu, poți alege o masă de bucătărie cu blat extensibil sau o insulă centrală care poate fi utilizată ca spațiu de depozitare suplimentar. De asemenea, ar trebui să optezi pentru scaune confortabile cu un design clasic.

Accesorizează cu accente mediteraneene

Pentru a adăuga un aer mediteraneean bucătăriei tale, poți utiliza accesorii cu tematică marină, cum ar fi perdele cu motive de corali sau vase cu modele de pești. De asemenea, poți utiliza și accesorii cum ar fi suporturi pentru sticle sau căni de vin.

 Adaugă un șemineu sau un cuptor tradițional

Un șemineu sau un cuptor tradițional oferă un aer autentic bucătăriei tale în stil italian. Acesta poate fi utilizat pentru a găti tradițional, dar și pentru a crea o atmosferă confortabilă și primitoare în timpul serilor de weekend.

În concluzie, o amenajare apartament în stil italian este o alegere excelentă dacă îți dorești un mix între eleganță, funcționalitate și tradiție. Prin utilizarea culorilor adecvate și a accesoriilor potrivite, poți transforma orice apartament într-un spațiu care să reflecte stilul de viață italian și care să-ți ofere confortul necesar.