Amenajare apartament: În timp ce mobilierul și culorile sunt elemente esențiale pentru a realiza o amenajare de vis, obiectele de artă oferă, de asemenea, un aspect unic casei, deoarece reflectă personalitatea și gusturile personale.

În acest articol, vom explora împreună câteva trucuri de a adăuga personalitate casei tale prin intermediul obiectelor de artă și al acesoriilor.

Iată câteva sfaturi și sugestii care te pot ajuta să creezi o amenajare plăcută și confortabilă, dar și cu o estetică frumoasă, prin combinarea de obiecte de artă și accesorii:

 

Alege o temă de amenajare

Pentru a crea un aspect coerent, începe prin alegerea unei teme care să reflecte personalitatea și stilul tău de viață. Optează pentru acele obiecte de artă care se potrivesc cu tema aleasă și creează  combinații armonioase și îndrăznețe. Spre exemplu, pentru o astfel de amenajare apartament poți folosi o temă abstractă, cum ar fi culori sau forme geometrice, sau o temă mai specifică, cum ar fi arta modernă sau cea de artizanat.

 

Explorează diferite stiluri de artă

Încearcă diferite stiluri de amenajare apartament pentru a găsi acele obiecte care se potrivesc cu personalitatea ta. Astfel, poți adăuga obiecte de artă variate și fascinante care să îți spună povestea.

 

Obiecte de artă cu impact vizual

Obiectele de artă statement schimbă instantaneu atmosfera unei încăperi. Astfel,  picturile abstracte în culori puternice sau sculpturile de dimensiuni mari sunt o modalitate excelentă de a introduce o notă personală în casa ta. În plus, aceste obiecte pot fi așezate în zone cheie ale casei, cum ar fi centrul unei încăperi sau în spatele unei canapele, pentru a atrage atenția.

 

Obiecte de artă cu semnificație personală

Astfel de obiecte de artă sunt o modalitate minunată de a adăuga personalitate și o notă intimă în casa ta. Aceste obiecte pot fi amintiri din călătorii sau de la evenimente importante din viața ta, precum și lucruri făcute manual de prieteni sau de membrii familiei.

 

Obiecte de artă în straturi

Obiectele de artă în straturi creează o atmosferă bogată și interesantă în casă. Acestea oferă un efect de adâncime prin așezarea mai multor obiecte  de diferite dimensiuni și texturi în același loc. Obiectele de artă în straturi adaugă, totodată, o notă distinctă și sofisticată în orice amenajare interioară. În același timp, acestea pot fi așezate pe diferite niveluri pentru a crea un efect tridimensional și dinamic. Astfel, poți începe prin a așeza obiectele de artă de dimensiuni mai mari în spatele celor de dimensiuni mai mici, sau poți utiliza suporturi pentru a le pune la niveluri diferite. În plus, poți combina obiecte de artă de diferite dimensiuni și texturi pentru a crea o compoziție interesantă.

 

Selectează obiecte de artă variate

Pentru a crea un efect interesant și armonios, este important să alegi obiecte de artă variate. Acestea pot include picturi, sculpturi, fotografii, afișe sau orice alt tip de artă care îți place. În plus, poți opta pentru obiecte de artă cu teme similare sau cu nuanțe și tonuri complementare.

 

Creează un echilibru estetic

Un aspect important al amenajării cu obiecte de artă este găsirea echilibrului între obiecte diferite. Acest lucru poate fi realizat prin plasarea obiectelor de artă în așa fel încât să aibă o greutate vizuală similară. De asemenea, poți să combini obiectele de artă în jurul unei piese centrale, cum ar fi o canapea sau o masă, pentru a crea o amenajare coerentă și frumoasă.

În același timp, accesoriile pot transforma o casă obișnuită într-un spațiu personal elegant și plin de viață. Așadar, elege elemente decorative mici, deoarece vor adăuga un plus de culoare și textură în orice cameră.

Pernele decorative sunt un mod excelent de a obține culoare și textură într-un spațiu. Prin urmare, poți alege perne cu modele și texturi diferite, cum ar fi cele din catifea sau lână. De asemenea, le poți combina  cu cele clasice pentru a crea un aspect unic.

Covorașele sunt și ele un accesoriu practic și plin de culoare. Prin urmare, alege un covor de dimensiuni mari pentru a acoperi o zonă mare a camerei și mai multe covorașe mici pentru a crea un efect de straturi.

 

Adaugă o sursă potrivită de lumină

Sursa de lumină este o modalitate excelentă de a pune în valoare decorul casei tale. Poți astfel utiliza luminile direcționate pentru a evidenția anumite obiecte de artă sau pentru a crea un efect plăcut de umbre. În plus, poți utiliza lumânări sau alte surse de lumină ambientală pentru a adăuga o notă caldă și prietenoasă.

Pentru o astfel de amenajare personalizată poți alege orice stil de decor interior,  dar cel mai flexibil este cel eclectic, deoarece permite combinarea liberă a elementelor diferite, iar rezultatul final poate fi adaptat la stilul personal al fiecărui proprietar.